English

Bezstarostnost a rozpustilost mu zůstala. Ringo Starr slaví 80. narozeniny

Deník.cz / Kultura

Nechce se tomu věřit. Ze všech čtyř Beatles vypadal vždy nejmlaději, nejrozpustileji. Dnes možná slaví osmdesáté narozeniny, ze svého klukovského výrazu však britský bubeník a zpěvák Ringo Starr ani k stáru nic neztratil.

More from Deník.cz / Kultura

Sep 7

Hana Hegerová v centru dění. Rokoko uvádí inscenaci k poctě výjimečné zpěvačky

Deník.cz / Kultura

Poctou zpěvačce Haně Hegerové je inscenace nazvaná Bez hany/Hommage à Hegerová, kterou připravila Městská divadla pražská v Rokoku. První diváci ji zhlédnou už dnes.

Mar 25

Jethro Tull se v pražském Kongresovém centru se starými hity nepárali

Deník.cz / Kultura

Britská rocková skupina Jethro Tull má v České republice moře oddaných fanoušků. V neděli večer se vrátila do Prahy, aby oslavila padesát let své existence zcela vyprodaným koncertem v Kongresovém centru.

Aug 13

Výstava v centru Olomouce připomíná okupaci z roku 1968

Deník.cz / Kultura

Výstava fotografií s názvem Sedm olomouckých dnů roku 1968 je od pondělního dopoledne k vidění na olomouckém Horním náměstí.

May 29

Z jatek v centru Ostravy má být mezinárodní kulturní centrum

Deník.cz / Kultura

V prostorách přístavby bývalých městských jatek by mělo za několik let vzniknout kreativní Mezinárodní kulturní centrum.

Apr 21

Zapomenutý kufřík v budějovickém obchodním centru způsobil policejní manévry

www.denik.cz

Nález podezřelého kufříku znamenal v sobotu kolem 20. hodiny večerní policejní manévry a kompletní vyklizení Obchodního centra Mercury v Českých Budějovicích. K zavazadlu se nakonec přihlásil jeho majitel.

Mar 28

Slavná písničkářka Joan Baez ve středu zazpívá v Kongresovém centru

Deník.cz / Kultura

Joan Baez je považována za jednu z nejuznávanějších písničkářek světa. Přestože v Československu nevystoupilo moc západních umělců, jí se to podařilo na festivalu Bratislavská lyra a neváhala veřejně projevit své politické postoje. Nyní se…

Feb 12

Houslový virtuos crossoveru Nigel Kennedy vystoupí v Kongresovém centru

Deník.cz / Kultura

/AUDIO/ Na hudební scéně je mnoho houslistů, kteří se věnují klasice i žánru crossover. Ten se dá považovat za tenký led; pokud se někdo ze světa klasické hudby pustí do předělávání popových, chcete-li mainstreamových skladeb, dost často…

Jan 20

OBRAZEM: Mrznoucí jazz rozehřál kolemjdoucí v centru Znojma

Deník.cz / Kultura

Znojmo /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Znojmo patří po roce opět jazzu. Ani v letošním ročníku festivalu nechyběl oblíbený Mrznoucí jazz. Trio muzikantů zahrálo kolemjdoucím pod radniční věží v Obrokové ulici.

Nov 29

Kapela Kamelot vystoupí v olomouckém ArtUm Centru

Deník.cz / Kultura

Olomouc – Legendární brněnská skupina Kamelot v čele s Romanem Horkým, proslulá mnohými hity například Zachraňte koně, Země antilop či Honolulu vystoupí v Olomouci.

Jul 31

Jíšová vystoupí v centru Berouna

Deník.cz / Kultura

Beroun - Milovníci dobré hudby si v neděli přidjou v Berouně na své.

May 8

OBRAZEM: Absolutní štěstí se koná v Centru současného umění DOX

Deník.cz / Kultura

Praha - Výstava Absolutní štěstí odkazuje k různým fázím biologické a sociální predestinace. Tak jak ji ve svém románu Konec civilizace popsal spisovatel Aldous Huxley. Instalaci ve třech patrech věže Centra současného umění DOX v…

Feb 13

Držitel Grammy Wynton Marsalis zahrál v Sono centru jazz. V brněnské premiéře

Deník.cz / Kultura

Brno /FOTOGALERIE/ – Patnáctý ročník festivalu JazzFestBrno zahájil pátečním dvojkoncertem v Sono centru americký trumpetista Wynton Marsalis, kde zahrál se svým big bandem Jazz at Lincoln Center Orchestra. Pro velký zájem fanoušků…

Feb 9

OBRAZEM: Kuba naživo je k vidění v Centru současného umění Dox

Deník.cz / Kultura

Praha - Významnou transformací prochází v posledních letech Kuba. Přesto letos opustil ostrov největší počet obyvatel za poslední desetiletí. Pětice výtvarníků, která se představuje na výstavě Cuba En Vivo (Kuba naživo), reprezentuje…

Dec 10

VIDEO: Madonna zazpívala v centru Paříže na památku obětí atentátů

Deník.cz / Kultura

Paříž – Oběti teroristických útoků z 13. listopadu uctila ve středu večer po skončení svého pařížského koncertu americká zpěvačka Madonna. Na náměstí Republiky v centru francouzské metropole zazpívala nečekaně v doprovodu kytaristy a svého…

Dec 6

Je praktické mít divadlo v nákupním centru, říká o Šantovce Josef Carda

Deník.cz / Kultura

Olomouc /ROZHOVOR/ - Televizní diváci jej mají neodmyslitelně spjatého s úspěšným komediálním pořadem Tele Tele, kde účinkoval společně s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem a Veronikou Žilkovou. V současnosti je možné vidět Josefa…

Nov 12

Zemřel Andy White, bubeník z počátků Beatles

Deník.cz / Kultura

Londýn - Ve věku 85 let zemřel skotský studiový hudebník Andy White, který v roce 1962 bubnoval při nahrávání hitu Love Me Do a v některých dalších skladbách z počátků skupiny Beatles. Informoval o tom server BBC.

Sep 7

Francouzi přijedou do Žatce natáčet film z války, opraví některé domy v centru

Deník.cz / Kultura

Žatec - Pytlík kuliček. Tak se jmenuje film z druhé světové války, který na podzim přijedou do Žatce natáčet francouzští filmaři. Potřebovat budou komparzisty, nábor zájemců proběhne ve čtvrtek 10. září od 10 do 19 hodin v městské divadle.

Aug 11

V centru Prahy koncertovali flašinetáři z šesti zemí

Deník.cz / Kultura

Praha /FOTOGALERIE/ – Atmosféru venkovních zábav 19. století vrátilo do centra Prahy Národní muzeum. V rámci Mezinárodního festivalu flašinetářů, který pořádá, se hráči na tento nástroj z různých koutů světa setkali dnes dopoledne na Kampě.

Aug 8

V centru Prahy začala výstava Made in Bor

Deník.cz / Kultura

Praha - Tvorbu designérských talentů a dynamických značek současného českého skla lze spatřit do 21. srpna v centru Prahy, v ulici Nekázanka, v budově bývalé Živnostenské banky.

Jan 17

Plzeň v Evropě, Evropa v Plzni. Byli jsme s vámi v centru dění

plzensky.denik.cz

Plzeň - Přinesli jsme vám celodenní reportáž ze zahajovacího dne Evropského hlavního města kultury.