English

Diváci chtějí víc šlechtických rodokmenů. Natáčí se už třetí Modrá krev

iDNES.cz / Kultura

Od novorozené holčičky po více než stoletou dámu vede příští, už třetí řada cyklu o šlechtických rodech Modrá krev, kterou opět natáčí Alena Činčerová.

More from iDNES.cz / Kultura

Aug 18

Prezident Pavel po vzoru Havla navštívil český Woodstock, dostal modrou knížku

iDNES.cz

Prezidentská návštěva po 22 letech, varování před červeným bahnem i typické postavičky. Festival TrutnOFF se z brněnského exilu vrátil na posvátnou půdu do Trutnova.

Jan 10

Modrá není jen dobrá. Třetí Avatar představí zlé ohnivé domorodce

iDNES.cz / Kultura

Nehezké vlastnosti kultury Na’vi prý odhalí chystaný třetí snímek filmové série Avatar. Režisér James Cameron prozradil, že film, který se do kin dostane v prosinci příštího roku, představí další domorodé kmeny z planety Pandora. Jejich…

Jun 22

Od výčepu až po Cimrmany vede pouť šlechty ve třetí řadě Modré krve

iDNES.cz / Kultura

Cyklus Modrá krev má již třetí řadu, v níž dojde i na Taxisův příkop. Divácky úspěšné putování za českými šlechtickými rody nabídne deset nových dílů. Jejich scénáře napsala a polovinu též režírovala Alena Činčerová, druhou pětici natočila…

Sep 27

Umění má vyvolávat pocity, nejen ty hezké. Moje modrá uklidňuje, říká malířka

iDNES.cz / Kultura

Ateliér čerstvé akademické malířky Barbory Valáškové se schovává ve třetím patře továrního areálu v pražských Vysočanech. Mezi trubkami a oprýskanou omítkou stojí na zemi velkoformátová plátna, jež nadchnou všechny, kteří mají rádi...…

Mar 6

Na Zelené obilí si van Gogh vystačil se třemi barvami. Bílou, modrou a žlutou

www.idnes.cz

Namaloval ho v léčebně rok před svou smrtí, než se revolverem střelil do břicha. Obraz Zelené obilí je jedním z posledních děl Vincenta van Gogha, geniálního umělce trpícího bludy a šílenstvím.

Sep 22

Diváci chtějí víc šlechtických rodokmenů. Natáčí se už třetí Modrá krev

iDNES.cz / Kultura

Od novorozené holčičky po více než stoletou dámu vede příští, už třetí řada cyklu o šlechtických rodech Modrá krev, kterou opět natáčí Alena Činčerová.

Sep 5

Až se stanu knížetem, vyhostím všechny ženské! Modrá krev II baví

iDNES.cz / Kultura

Druhá řada cyklu o české šlechtě Modrá krev, která ve čtvrtek startuje na ČT, je možná ještě zajímavější než první. Jednak objevuje méně známé rody, jednak průvodce pořadu hrabě František Kinský už dozrál bezmála k vlastní talk show.

Jul 3

Modrou kostku získá Švehlík za roli profesora se vztyčeným prostředníkem

iDNES.cz / Kultura

Cenu innogy „Modrá kostka“ letos získá herec Alois Švehlík. Tradiční cenu koproducenta českého filmu dostane tento pátek. Zaujal výkonem ve snímku Jiřího Mádla Na střeše, kde ztvárnil nerudného profesora Rypara.

Jun 26

Majetek to byl velkej, sebrat se to chtělo. Točí se pokračování Modré krve

iDNES.cz / Kultura

Při natáčení nových dílů dokumentárního cyklu o šlechtických rodech Modrá krev se štáb dostal až k vládci Lichtenštejnska.

May 22

KOMENTÁŘ: Jiřina Bohdalová trpěla jeden večer, Hra o trůny celé roky

iDNES.cz / Kultura

Tak nám zabili Jiřinu Bohdalovou. Samozřejmě pouze její postavu, což se prý herečce v nedělním filmu Klec stalo vůbec poprvé za celou kariéru.

Jul 7

OBRAZEM: Modrou kostku ve Varech přebral Vejdělek, Babiš šel na Rain Mana

iDNES.cz / Kultura

Jedním z největších jmen letošního karlovarského festivalu je režisér Barry Levinson. Právě on měl v pátek tiskovku a následně uvedl svůj film. Na snímek Rain Man se přišel podívat i polský a český premiér, kteří ten den ve Varech jednali.

Oct 19

Nemám tak krásné modré oči jako O’Toole, líčí Töpfer svého Lva v zimě

iDNES.cz / Kultura

Tři bratři toužící po koruně, lstivá zhrzená manželka. To vše musí ve hře Lev v zimě, kterou proslavil i film s Peterem O’Toolem, řešit stárnoucí král Jindřich II.

Jul 6

VIDEO: Asi vezmu kladivo a rozbiju ji, řekl Strach k zisku Modré kostky

iDNES.cz / Kultura

Držitelem Modré kostky se letos stane režisér Jiří Strach, společnost Innogy mu ji na karlovarském festivalu chce udělit za režii Anděla Páně 2. „Nečekal jsem to, nejsem zvyklý získávat ceny,“ uvedl Strach.

Jan 20

PRVNÍ DOJMY: Modrá krev zní dnes jako viagra. Šlechtici s humorem

iDNES.cz / Kultura

Jako všichni v dětství sledovali večerníček s Rumcajsem, ač je přesným opakem hodnot, jež znali: z loupežníka dělá hrdinu, z knížete padoucha. Ale i to berou s nadhledem. Příslušníky šlechtických rodů, které od 26. ledna na ČT představí…

Sep 21

VIDEO: Modrá armáda se vrací ve filmu Šmoulové: Zapomenutá vesnice

iDNES.cz / Kultura

Rodiče už by měli šetřit na jarní vstupenky pro děti. Plně animovaný příběh Šmoulové: Zapomenutá vesnice, který právě uvolnil první trailer, vstoupí do našich kin 30. března 2017. Slibuje objev největšího tajemství v historii postaviček,…

Mar 12

TELEVIZIONÁŘ: Huhlají Modré stíny, nebo ne? Záhada trvá

iDNES.cz / Kultura

Technický problém. To bylo všechno, co se dalo vypáčit z České televize, když si diváci stěžovali na špatný zvuk prvního dílu krimisérie Modré stíny. Tvůrci zvuk upravili – a po druhém dílu se rozjela nová várka polemik.

Mar 5

Proč měly Modré stíny špatný zvuk? Už se to nestane, slíbil režisér

iDNES.cz / Kultura

Po prvním odvysílaném dílu krimisérie Modré stíny si mnozí diváci stěžovali na špatný zvuk. „Nevím, co se stalo, uděláme novou kontrolní projekci všech čtyř epizod,“ reagoval režisér Viktor Tauš s omluvou.

Feb 26

RECENZE: Krimisérie Modré stíny káže, ale Případ pro exorcistu překoná

iDNES.cz / Kultura

Cyklus Detektivů od Nejsvětější trojice, který začal Případem pro exorcistu, pokračuje od neděle na ČT1 Modrými stíny. Oč slabší mají zápletku, o to lepší je zpracování.

Oct 13

Jak si filmaři hrají s pocity diváka? Barvami. Vede modrá a oranžová

iDNES.cz / Kultura

Promyšlený příběh, dobře vystavěné dialogy, excelentní herecké výkony a hudba. To všechno pomáhá filmařům k vyvolání kýžené emoce u diváka. A nové video z dílny The Verge vysvětluje, jak k tomu velmi nenápadným způsobem přispívají i barvy.

Jun 29

Krobotův tým přešel z Případu pro exorcistu do krimi Modré stíny

iDNES.cz / Kultura

Režisér Viktor Tauš začal natáčet pokračování Případu pro exorcistu ze série Detektivové od nejsvětější trojice, jejíž první část ČT odvysílala na jaře. Nová třídílná minisérie Modré stíny vyšla opět z předlohy Michala Sýkory a vrátí se v…