English

První dojmy: Prozkoumali jsme italskou perlu Maserati MC20

iDNES.cz / Auto

Maserati MC20 je auto snů. Vysnili si ho v Modeně a má být symbolem přerodu značky. Právě Maserati je dnes absolutním vrcholem koncernu FCA. A nový supersport je nejzářivější hvězdou.

More from iDNES.cz / Auto

Jul 5

Chuligáni ve Francii upálili nádherné italské kupé, exotickou lancii

iDNES.cz / Auto

Gilotina, revoluce, stávky… Francouzi mají pár specifických vynálezů. A taky často zapalují auta. Ročně vzplane ve Francii rukou žhářů, omladiny v problémových lokalitách a třeba taky demonstrantů při nepokojích v ulicích kolem padesáti…

Nov 1

Maserati Grecale Trofeo klame tělem. Velké SUV má motor ze supersportu

www.idnes.cz

Nenechte se zmást tvarem karoserie Maserati Grecale Trofeo. Tohle SUV totiž jezdí téměř stejně zábavně jako skutečné sportovní auto. Hlavní zdroj emocí představuje charakterní šestiválec Nettuno spolu s precizně naladěným pohonem všech kol.

Oct 30

Autofotka týdne: Maserati pro Barbie, opravdovou

iDNES.cz / Auto

Grecale je aktuální novinka Maserati pro každodenní jezdění. Barbie řidí ledasco, ale musí to být růžové. To nová superlimitovaná edice Maserati Grecale dodržuje.

Jun 2

Maserati MC20 v akci. Přívětivý supersport pro okruh i kancelář

iDNES.cz / Auto

Běžné automobilky obvykle zdůrazňují sportovnost i tam, kde to není na místě. Italští fanfaróni na to šli opačně. Postavili supersport, ale říkají, že to je auto na ježdění do práce.

Mar 11

Elektrická vlna: pod proudem jsou dodávky i supersport

iDNES.cz / Auto

Nutnost plnit přísné limity na emise CO2 vede k urychlenému uvádění dalších a dalších elektromobilů. Ten, kdo dokáže zaujmout a prodat hodně elektrických aut, si může dovolit prodávat ve velkém i auta konvenční.

Dec 28

Maserati představilo Česku MC20. Skvost s motýlími dveřmi už se objednává

iDNES.cz / Auto

Maserati MC20 je auto snů. Vysnili si ho v Modeně a má být symbolem přerodu značky. Supersport slavné italské značky se představil v Praze.

Oct 3

V laboratořích automobilové šlechty. Tak se vyrábí nový supersport Maserati

iDNES.cz / Auto

Maserati začíná novou éru. Ikonická italská značka má být výkladní skříní koncernu FCA. Právě teď v nově zrekonstruovaných provozech sídlících stále na stejné modenské adrese startuje výroba nového supersportu.

Sep 23

První dojmy: Prozkoumali jsme italskou perlu Maserati MC20

iDNES.cz / Auto

Maserati MC20 je auto snů. Vysnili si ho v Modeně a má být symbolem přerodu značky. Právě Maserati je dnes absolutním vrcholem koncernu FCA. A nový supersport je nejzářivější hvězdou.

Aug 28

Jízda snů: Maserati Levante s osmiválcem je supersport maskovaný za SUV

iDNES.cz / Auto

SUV hýbou prodeji napříč všemi segmenty: od malých aut, kde vytlačují kombi, přes velké koráby, které vypalují rybník luxusním vozům. Jeden z posledních přírůstků na českém trhu, který statistikami dozajista nezahýbá, zato rozproudí krev…

Feb 11

Ferrari představilo nový speciál F1. Ve městě, kde se narodila italská vlajka

iDNES.cz / Sport

Italská Scuderia Ferrari představila služební vůz Sebastiana Vettela a Charlese Leclerca v severoitalském městě Reggio Emilia, tedy na místě, kde vznikla italská vlajka. Získá nový rudý monopost titul mistra světa po letech zpět do…

Feb 11

Ferrari představuje speciál pro F1 ve městě, kde se narodila italská vlajka

iDNES.cz / Auto

V tradiční rudé barvě se zase bezpochyby představí nový monopost na nadcházející sezonu. Italská Scuderia Ferrari představuje služební vůz Sebastiana Vettela a Charlese Leclerca v severoitalském městě Reggio Emilia.

Feb 23

První karbonový supersport zůstává pozapomenutý a nedoceněný

iDNES.cz / Auto

Jaguar XJR-15 vznikl přímo ze závodního auta. Díky šestilitrovému V12 patřil k nejrychlejším supersportům své doby. Vyrobilo se jen 53 kusů, které však zatím čekají na zájem movitých sběratelů.

Sep 5

Supersport s přehazovačkou je první hybrid, který řidiče baví

iDNES.cz / Auto

U Lexusu jsou frajeři, že takové auto v této podobě dovedli do výroby. Kupé LC je automobilová socha a navíc i technická lahůdka. Za 2,8 milionu.

Aug 21

Speciál pro vysokorychlostní turistiku má duši supersportu

iDNES.cz / Auto

Recept na výrobu tohohle bombarďáku není složitý. Vezměte jeden supersport, odmontujte maximum kapotáže, instalujte zvýšená řídítka, vysoké plexi, cestovní kufry a sedlo hodné cruiseru. Tak se rodí silou nabušený cestovatelský speciál…

Jun 13

Československý supersport jezdil na lidskou krev

iDNES.cz / Auto

Pije vám vaše auto krev? Tak to neznáte tohoto černého fešáka! Vyrábí ho automobilka Ferat a vysaje každého, kdo sedne za volant.

Apr 14

OBRAZEM: Ruské monstrum a italská kráska měly rande na střeše

iDNES.cz / Auto

Sezona automobilových akcí se rozbíhá. Na rozehřátí a první kilometry se automobiloví nadšenci vydali na střechu parkoviště pražského obchodního centra Šestka na akci s názvem Classic Drive #1. Zvána byla auta vyrobená před rokem 1990.…

Feb 23

Italská divoška vás uhrane. První jízda s Ducati SuperSport

iDNES.cz / Auto

Přímá konkurence pro tuto motorku se jen těžko hledá, cestovně-sportovní mašiny proti ní působí autobus vedle ferrari. Italové z Ducati opět předvedli své umění nacpat do motoru, konstrukce i do designu ty správné jižanské emoce a…

May 16

OBRAZEM: Jarní rojení supersportů

iDNES.cz / Auto

Přes šedesát supersportovních aut a dalších milionových rarit přilákala akce Advantage Season Opening. Podívejte se na klenoty, které projely o víkendu Českem.

Feb 22

Maserati vyjíždí s prvním SUV. Jmenuje se levante

iDNES.cz / Auto

První SUV v historii Maserati vypadá agresivně, jak se na urozené sporťáky z Modeny sluší. První fotky odhalují vzhled zevnějšku. Zevnitř bude levante k vidění první březnový týden na autosalonu v Ženevě.

May 16

Elektroformule studentů ČVUT má zrychlení z říše supersportů

iDNES.cz / Auto

Tým eForce Prague Formula z Elektrotechnické fakulty ČVUT představil svůj nový monopost pro soutěžní sérii Formula Student. Zbrusu nová konstrukce má pohon čtyř kol a řadu inovativních řešení, za které by se nemuseli stydět zkušení…