English

Sluneční brýle za volant? Určitě ty polarizační, radí odbornice

Deník.cz / Auto

Přes léto si je připište na seznam povinné výbavy. Sluneční brýle jsou víc než módní doplněk. zabrání oslnění a tím i dopravní nehodě, proto je nikdy nezapomínejte - ať jedete na Sicílii, nebo jen pro víkendový nákup.

More from Deník.cz / Auto

Mar 25

Elektroojetiny v Česku: mohou čínská auta porazit v bazarech evropské značky?

Deník.cz / Auto

České řidiče zajímají čím dál více ojeté elektromobily z Číny. V prvních měsících roku 2024 vyhledávali modely Dongfeng a MG častěji než vozy Škoda Enyaq, Tesla 3 nebo BMW i3. Naopak mezi ojetými hybridy jsou čínské značky na okraji zájmu.…

Mar 17

Tvary Škody Favorit vznikaly před 40 lety. Klidně to mohlo dopadnout úplně jinak

Deník.cz / Auto

Škoda Favorit je v Česku notoricky známé auto. I po třiceti letech od ukončení jeho produkce ho stále velmi často vídáme na našich silnicích. Nakonec se oficiálně vyráběl ve třech karosářských verzích. Kombi dokonce dostalo samostatné…

Dec 18

Se slunečním pohonem na vrchol sopky: Švýcaři stanovili nový výškový rekord

Deník.cz / Auto

V jihoamerickém Chile, ve výšce 6 893 metrů nad mořem, nachází se vrchol Ojos del Salado, který je zároveň nejvyšším aktivním vulkánem na světě. A v uplynulých týdnech se jednalo také o dějiště světového rekordu. Parta nadšenců ze…

Dec 17

Mysterro mohl být designovou ikonou. Před 30 lety za něj Václav Král získal cenu

Deník.cz / Auto

Před třiceti lety vznikal v České republice projekt supersportovního otevřeného vozu. Autory byli designéři Václav a Jiří Královi.

Jun 16

20 let Citroënu C3 Pluriel. Lidé jej milovali, i nechápavě kroutili hlavou

Deník.cz / Auto

Psal se rok 2003, když se Citroën rozhodl, že dost bylo konvencí, a vypustil na trh C3 Pluriel. Auto, jehož myšlenkou bylo spojit dohromady plnohodnotný hatchback i plnohodnotný kabriolet, navíc ve stylové a trochu volnomyšlenkářské formě.…

Jan 9

Vyhřívané pásy prý můžou snížit spotřebu. Vyrábět by se mohly v Česku

Deník.cz / Auto

Ve spalovacích autech si v zimě můžete dopřát takový tepelný komfort, jaký je vám milý. V elektromobilech si to musíte rozmyslet.

Jun 30

Sluneční brýle za volant? Určitě ty polarizační, radí odbornice

Deník.cz / Auto

Přes léto si je připište na seznam povinné výbavy. Sluneční brýle jsou víc než módní doplněk. zabrání oslnění a tím i dopravní nehodě, proto je nikdy nezapomínejte - ať jedete na Sicílii, nebo jen pro víkendový nákup.

May 3

Škodovce s trošku legračním jménem Skopak je 50 let. V Česku se však nenabízela

www.denik.cz

Byl to pravděpodobně jediný poválečný model Škody, který se vyráběl bez dveří. Navíc se linka na jeho výrobu zastavila už po necelém roce.

Aug 14

LIAZ mohl v 90. letech vyrábět elektromobily. V USA by jezdily s různými logy

automix.denik.cz

Projekt elektromobilu, který byl v roce 1993 prezentován na mezinárodním autosalonu ve Frankfurtu s názvem Silenzio, skončil v propadlišti dějin. Byl však na svoji dobu velmi pokrokový a hlavně levný.

Nov 3

Z Česka je definitivně autoland. Už deset let

Deník.cz

Již deset let se v Nošovicích na Frýdecko-Místecku na místě, kde kdysi byla pole pro pěstování zelí, vyrábějí automobily korejské značky Hyundai. Loni jich vyrobili přes 350 tisíc. Bilance za skončenou desetiletku je 2,8 milionu aut,…

Aug 13

Porsche musí zákazníkům zaplatit sluneční brýle. Kvůli zvláštní žalobě

Deník.cz / Auto

Zní to poněkud absurdně, ale je to pravda. Automobilka Porsche musí zákazníkům ve Spojených státech amerických zaplatit sluneční brýle. Jen kvůli jisté zvláštní žalobě.

Nov 2

Autobazarů v Česku ubývá. Jejich počet za pět let klesl o 279 na 338

Deník.cz / Auto

Počet autobazarů v Česku se za posledních pět let snížil o 279 na 338. Nejvíce prodejců ubylo v Pardubickém a Olomouckém kraji, naopak v Praze a Středočeském kraji je situace stabilní a počet autobazarů i celkový počet prodaných vozidel…

Aug 24

Kia za měsíc představí nové Rio. Podívejte se na první obrázky

Deník.cz / Auto

Jihokorejská automobilka Kia potvrdila, že na autosalonu v Paříži představí čtvrtou generaci modelu Rio. Premiéru si nové provedení oblíbeného malého automobilu užije 29. září.

Aug 15

Karma Revero: Luxusní hybridní sedan prý dokáže rozpohybovat i slunce

Deník.cz / Auto

Automobilka Karma Automotive ukázala svoje první auto. Jde o luxusní sedan s hybridním pohonem a střechou se solárními panely, které podle výrobce dokáží generovat dostatek elektřiny k pohybu vozu.

Jun 25

Audi SQ7 TDI v Česku: Nejvýkonnější naftové SUV na světě už si můžete objednat

Deník.cz / Auto

Model SQ7 TDI je prvním sériově vyráběným vozem automobilky Audi, který dostal elektrické přeplňování. I díky němu jde o momentálně nejvýkonnější naftové SUV na světě. V Česku už si vůz můžete objednat.

May 20

Vozový park v Česku je nejstarší od roku 1993. Průměrný věk překonal 15 let

Deník.cz / Auto

Průměrný věk osobních aut v Česku v letošním prvním čtvrtletí překonal hranici 15 let a dosáhl 15,1 roku. To je absolutně nejvyšší hodnota od vzniku samostatné ČR v roce 1993. Na konci minulého roku to bylo 14,3 roku.

May 7

Šéf koncernu Fiat Chrysler: Samořízená auta mohou být na silnicích za pět let

Deník.cz / Auto

Generální ředitel automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Sergio Marchionne si myslí, že samořízená auta by se na silnicích mohla objevit už za pět let. O tom, že technologie samořízení je blíže, než si myslel, jej prý přesvědčila…

Apr 14

První SUV od Maserati už si můžete koupit. Levante dorazilo do Česka

Deník.cz / Auto

Jen několik týdnů pro premiéře na ženevském autosalonu dorazilo nové Maserati Levante na český trh. První SUV s trojzubcem ve znaku je k dispozici se třemi motorizacemi.

Oct 24

Made in China? Automobilka Tesla by mohla v Číně začít vyrábět do dvou let

Deník.cz / Auto

Americký výrobce elektrických aut Tesla Motor by mohl začít do dvou let vyrábět auta v Číně. Řekl to ředitel automobilky Elon Musk, podle kterého by místní výroba mohla snížit ceny aut Tesly na největším automobilovém trhu světa o třetinu.

Aug 13

Video: Horkem trpí i auta. V Itálii slunce "roztavilo" renault

Deník.cz / Auto

Horko dává zabrat nejen lidskému organismu. Vedrem mohou trpět také auta. Britský turista v Itálii narazil na vůz, který už svůj boj se spalujícím sluncem vzdal a začal se roztékat.