English

Škoda vybavila prodejce špendlíky a chce útočit na rekord

Týden.cz / Auta

Automobilka Škoda Auto očekává, že v letošním roce překoná loňský prodejní rekord 1,13 milionu vozů.

More from Týden.cz / Auta

May 12

Škoda Yeti byla prvním modelem SUV mladoboleslavské firmy

Týden.cz / Byznys

Model Yeti, který značka Škoda představila 12. května 2009, byl prvním "plnohodnotným" vozem SUV mladoboleslavské firmy. Prodej vozů Yeti, které například měly jako první škodovky parkovací kameru, začal v létě 2009. Do ukončení výroby v…

May 11

Škoda Auto kvůli nedostatku dílů ruší některé směny ve výrobě

Týden.cz / Domácí

Škoda Auto kvůli nedostatku dílů ruší některé směny ve výrobě. Chybějí některé součásti vozů, jako jsou loketní opěrky, sedačky, reflektory a další, uvedl týdeník Škodovácký odborář. Podle dnešních Lidových novin (LN) je důvodem nová…

Mar 3

Škoda Auto zastaví kvůli ruské invazi na Ukrajinu veškeré aktivity v Rusku

Týden.cz / Byznys

Automobilka Škoda Auto kvůli ruské invazi na Ukrajinu zastaví veškeré své aktivity v Rusku. Přeruší výrobu ve svých ruských závodech v Kaluze a Nižném Novgorodu, zastaví i export vozů do země.

Sep 16

Škoda Auto zastaví od 27. září na týden výrobu vozů kvůli nedostatku čipů

Týden.cz / Byznys

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto od 27. září zcela zastaví na celý týden výrobu ve všech třech svých závodech v České republice.

Aug 24

Škoda Auto přestane kvůli emisním limitům vyrábět model Fabia kombi

Týden.cz

Automobilka Škoda Auto přestane vyrábět model Fabia ve variantě kombi. Důvodem jsou přísné emisní limity, kvůli kterým musí vyrábět více elektromobilů.

Jun 23

Škodovka kvůli nedostatků čipů nedokončí až 5000 aut týdně, bude rušit směny

Týden.cz / Byznys

Kvůli nedostatku čipů nemůže automobilka Škoda Auto dokončit až 5000 aut týdně. Nekompletních vozů má firma v současnosti na odstavných plochách zhruba 33 tisíc.

Feb 8

Škoda Auto představí modernizovaný model Fabia

Týden.cz / Auta

Škoda Auto uvede v druhé polovině roku na trh modernizovaný model Fabia. Poprvé jej ukáže na autosalonu v Ženevě na začátku března. Auto má proti stávajícímu modelu nový design přídě a zádě, přední LED-světlomety a zadní LED-skupinové…

Sep 20

Fiat Chrysler svolá skoro půl milionu aut kvůli hrozbě požáru

Týden.cz / Auta

Italsko-americká automobilová skupina Fiat Chrysler Automobiles (FCA) svolá po celém světě do servisů zhruba 494 tisíc dodávkových vozů Ram kvůli hrozbě požáru.

Sep 13

Škoda Auto skončí s diesely u menších modelů

Týden.cz / Auta

Škoda Auto přestane do menších modelů montovat dieselové motory. Na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem to řekl předseda představenstva Škody Bernhard Maier. Ve Fabii diesel skončí s příchodem modernizované verze v příštím roce, v Rapidu…

Mar 30

Toyota svolává skoro tři miliony aut. Kvůli airbagům

Týden.cz / Auta

Japonská automobilka Toyota Motor Corp. svolává v Japonsku, Číně, Evropě a dalších zemích ke kontrole zhruba 2,9 milionu vozů. Důvodem je možná závada airbagů, oznámila firma.

Nov 23

Milion vozů. Škoda Auto překonala hranici o měsíc dřív než loni

Týden.cz / Auta

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dodala do poloviny listopadu jeden milion vozů. Tohoto výsledku se firmě podařilo dosáhnout zhruba o měsíc dříve než loni. Automobilka zaznamenala významný růst prodejů u modelu Škoda Superb.

Jun 29

Toyota svolá kvůli airbagům a emisím 3,4 milionu aut

Týden.cz / Auta

Japonský výrobce automobilů Toyota Motor svolá po celém světě do servisů celkem 3,37 milionu osobních aut. Vedou jej k tomu dva samostatné problémy - vedle potíží s nafukovačem airbagů jde také o možnou závadu v jednotce pro kontrolu emisí…

Mar 24

Problémy se superby. Škoda Auto svolává do servisů tisíce aut

Týden.cz / Auta

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto svolává do servisu svůj nejnovější model Superb. Důvodem jsou možné problémy s elektronikou, na bezpečnost jízdy závada vliv nemá.

Feb 18

Toyota svolává skoro tři miliony aut kvůli bezpečnostním pásům

Týden.cz / Auta

Japonská společnost Toyota Motor svolává po celém světě do servisů 2,87 milionu vozů kvůli možnému poškození bezpečnostních pásů při nehodě. Oznámila to firma, která je podle objemu prodeje největší světovou automobilkou.

Oct 15

VW kvůli emisnímu skandálu svolá v Evropě 8,5 milionu aut

Týden.cz / Auta

Německý automobilový koncern Volkswagen dnes oznámil, že v Evropské unii svolá do servisů zhruba 8,5 milionu naftových vozidel, kterých se týká emisní skandál firmy. Svolávací akce má začít v lednu 2016.

Jun 25

Toyota a Nissan svolávají další tři miliony aut. Kvůli airbagům

Týden.cz / Auta

Japonské automobilky Toyota a Nissan svolají po celém světě do servisů další více než tři miliony aut. Firmy oznámily, že chtějí u svolaných vozů vyměnit potenciálně vadné nafukovače airbagů, jejichž výrobcem je společnost Takata. Je to…

Jun 23

Automobilka Hyundai představila nový model Tucson

Týden.cz / Auta

Automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku představila nový automobil Hyundai Tucson, jehož sériovou výrobu v závodě zahájila minulý týden. Tento sportovně-užitkový vůz má nahradit úspěšný model Hyundai ix35, který se ve slezské…

May 28

Fiat Chrysler svolává do servisu pět milionů aut. Kvůli airbagům

Týden.cz / Auta

Italsko-americká společnost Fiat Chrysler Automobiles (FCA) svolává do servisů kvůli airbagům japonské firmy Takata více než pět milionů vozů.

May 28

Škoda Auto dostala pokutu za kartel, zaplatila 49 milionů

Týden.cz / Auta

Mladoboleslavská Škoda Auto se s distributory svých aut domlouvala na cenách. Od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) za to dostala pokutu 49,1 milionu korun. Rozhodnutí je už pravomocné.

May 14

Kvůli vadným airbagům musí do servisů miliony japonských aut

Týden.cz / Auta

Japonská automobilka Honda Motor svolá po celém světě do servisů dalších 4,8 milionu vozů k výměně potenciálně vadných nafukovačů airbagů, které vyrobila japonská společnost Takata.