English

Prodeji VW v USA bude šéfovat britský manažer divize Škoda

Týden.cz / Byznys

Německý automobilový koncern Volkswagen v pondělí jmenoval na post nového šéfa prodeje ve Spojených státech Duncana Movassaghiho.

More from Týden.cz / Byznys

Feb 2

Škoda Auto letos očekává růst prodejů v Česku přes pět procent

Týden.cz

Škoda Auto letos v České republice očekává růst prodejů o více než pět procent z loňských 62 905 vozů. Celkový trh nových osobních vozů v Česku by měl přesáhnout 200 tisíc prodaných aut a Škoda si chce udržet loňský podíl 33,2 procenta.

Nov 2

Česko patří v množství emisí nových aut k nejhorším, motoristé jsou konzervativní

Týden.cz

Česko patří v množství emisí oxidu uhličitého vypuštěného z nových aut k nejhorším v Evropě. S hodnotou emisí 120,9 gramu na kilometr je v žebříčku Evropské asociace výrobců automobilů (ACEA) šesté nejhorší.

Aug 24

Škoda Auto přestane kvůli emisním limitům vyrábět model Fabia kombi

Týden.cz

Automobilka Škoda Auto přestane vyrábět model Fabia ve variantě kombi. Důvodem jsou přísné emisní limity, kvůli kterým musí vyrábět více elektromobilů.

May 19

Prodej nových aut v dubnu vzrostl, jako před krizí ale ještě není

Týden.cz / Byznys

Počet registrací nových aut v Evropské unii v dubnu meziročně vzrostl o 218,6 procenta na 862 226 vozů, na stav před pandemií se ale ještě nevrátil.

Apr 15

Prodeje nových aut se mohou propadnout až o třetinu

Týden.cz / Byznys

Prodej nových aut v Česku se letos podle odhadu prodejců propadne zhruba o 30 procent z loňských 250 tisíc vozů.

Jan 16

Růst prodeje aut v EU se loni téměř zastavil

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v loňském roce zvýšil o 0,1 procenta na 15,16 milionu vozů.

Jan 10

Škoda Auto loni dodala zákazníkům 1,25 milionu aut

Týden.cz / Byznys

Automobilka Škoda Auto dodala v loňském roce svým zákazníkům na celém světě 1 253 700 vozů, meziroční nárůst činí 4,4 procenta.

Sep 5

Snižování emisí? Výrobci aut varují před dopady

Týden.cz / Byznys

Návrhy Evropské komise (EK) ohledně snižování automobilových emisí oxidu uhličitého by mohly vést k úbytku pracovních míst v automobilovém průmyslu. Uvedlo to Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA), které se odvolává na zprávu…

Feb 1

Dovozce aut koncernu VW do ČR zvýšil loni tržby na 29,5 miliard

Týden.cz / Byznys

Dovozci vozů koncernu VW do Česka, společnosti Porsche ČR, loni vzrostly tržby o 3,2 procenta na 29,5 miliardy korun. Prodej aut se oproti předchozímu roku zvýšil o 2,3 procenta na 54 144 vozů.

Jan 8

Prodeji VW v USA bude šéfovat britský manažer divize Škoda

Týden.cz / Byznys

Německý automobilový koncern Volkswagen v pondělí jmenoval na post nového šéfa prodeje ve Spojených státech Duncana Movassaghiho.

Dec 7

Odbory se dohodly se Škoda Auto na příplatcích

Týden.cz / Byznys

V mladoboleslavské automobilce Škoda Auto skončila první část kolektivního vyjednávání s odbory, která se týkala pracovní doby a sociálních nákladů. Začátkem nového roku budou odboráři s automobilkou jednat o růstu mezd.

Sep 15

Maloobchodní tržby překvapivě klesly. Může za to prodej aut

Týden.cz / Byznys

Maloobchodní tržby ve Spojených státech se v srpnu nečekaně snížily. Pokles činil 0,2 procenta, hlavní příčinou byl slabší prodej aut, uvedlo americké ministerstvo obchodu.

Oct 12

Škoda Auto hlásí historický rekord, prodala přes 100 tisíc aut

Týden.cz / Byznys

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto zvýšila v září meziročně prodej o 14,4 procenta, prodala 107 100 vozů. Jde o prodejně nejúspěšnější měsíc za celou více než stodvacetiletou existenci Škodovky.

Aug 4

Prodej aut poroste. Odhad Škody? O deset procent a více

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních aut v Česku v letošním roce vzroste o 12,5 procenta na rekordních 260 tisíc vozů.

Jul 28

Škodě Auto stoupl zisk navzdory propadu celého koncernu

Týden.cz / Byznys

Provozní zisk automobilky Škoda Auto v prvním pololetí stoupl o 31,2 procenta na 685 milionů eur (18,5 miliardy Kč), a to zejména díky příznivému vývoji odbytu a optimalizaci nákladů.

Jul 15

Prodej nových aut stoupl v červnu o 6,9 procenta

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních aut v Evropské unii se v červnu zvýšil o 6,9 procenta na téměř 1,46 milionu vozů. Prodej rostl již 34. měsíc za sebou navzdory poklesu v Británii. Za celé pololetí prodej vzrostl o 9,4 procenta na 7,84 milionu aut,…

Oct 10

Emisní skandál zatím neovlivnil ceny ojetých aut VW

Týden.cz / Byznys

Skandál kolem falšování údajů o emisích zatím neměl dopad na ceny ojetých naftových automobilů z koncernu Volkswagen na evropském trhu. Vyplývá to podle agentury Reuters z průzkumu společnosti EurotaxGlass ve 30 evropských zemích. Firma…

Oct 7

Škoda Auto bude mít zástupce v představenstvu Volkswagenu

Týden.cz / Byznys

Automobilka Škoda Auto má být v budoucnosti zastoupena v představenstvu mateřského koncernu Volkswagen. Zástupcem však nebude její šéf, ale jeden z členů představenstva koncernu, který nad značkou převezme "kmotrovství". Informovala o tom…

Sep 26

Švýcaři zakázali prodej některých aut VW. I škodovek

Týden.cz

Švýcarsko kvůli skandálu s manipulací měření emisí u naftových vozů dočasně zakázalo prodej některých typů vozů koncernu Volkswagen. S odvoláním na Spolkový silniční úřad (Astra) o tom informoval server 20 Minuten. Opatření se údajně týká…

Jul 13

Škoda Auto prodala za půl roku rekordních 544 300 aut

Týden.cz / Byznys

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto dodala v letošním prvním pololetí zákazníkům 544.300 vozů, meziročně o 4,2 procenta více. Dosáhla tak nového prodejního rekordu za první pololetí.