English

Infinity War. Tři hvězdy z Avengers hlásí nástup nekonečného válčení

iDNES.cz / Kultura

Benedict Cumberbatch, Robert Downey jr., Scarlett Johanssonová, to jsou tři z hereckých hvězd, jež svou dráhu spojily s komiksovou sérií Avengers. Společně představují její nejnovější pokračování Infinity War.

More from iDNES.cz / Kultura

Aug 29

GLOSA: Kazmův film se v kinech propadá. Ale ani to není žádná senzace

iDNES.cz / Kultura

O prvním víkendu zlomil snímek Onemashow: The Movie divácké rekordy, o druhém sice zažil prudký propad zájmu, ale žebříček návštěvnosti nadále vede. Navíc nejde o žádnou senzaci, což pro Kazmův projekt platí obecně.

Aug 18

Navzdory kritikům i akademii. Kazmův film v kinech bourá rekordy

iDNES.cz / Kultura

Celovečerní projekt Onemanshow: The Movie vstoupil do českých kin ve čtvrtek 17. srpna a okamžitě zaznamenal fenomenální úspěch. Během jediného dne totiž vidělo film rekordních 130 000 diváků.

Aug 4

Tak příšerný film? Novinku Batgirl diváci neuvidí, ač stála 100 milionů dolarů

iDNES.cz / Kultura

Filmové studio Warner Bros se rozhodlo, že nepředstaví veřejnosti chystaný film Batgirl, který se měl letos objevit na streamovací službě HBO Max. Příběh ze světa komiksového Batmana s hlavní postavou opačného pohlaví podle zahraničních…

Feb 23

KOMENTÁŘ: Svůj sen si platím sám! Coppola za film utratí 120 milionů dolarů

iDNES.cz / Kultura

Pokud vůbec vznikne, na film Megalopolis by měl jít každý filmový nadšenec povinně. Už proto, aby měl jeho oscarový režisér Francis Ford Coppola, tvůrce Kmotra či Apokalypsy, v penzi co jíst. Do vysněného projektu totiž vloží vlastních 120…

Sep 29

Za první víkend utržily Bábovky v kinech deset milionů korun

iDNES.cz / Kultura

Popularita knihy Radky Třeštíkové se přenesla i do kin. Na Bábovky, jejichž scénář napsala sama autorka s režisérem Rudolfem Havlíkem, přišlo za první víkend skoro 65 tisíc lidí, kteří v pokladnách nechali bezmála deset milionů korun.

Jan 23

Českou filmografii v kinech zachránily Ženy v běhu, porazily i Avengers

iDNES.cz / Kultura

Kina mají za sebou rekordní rok, navíc s českým snímkem v čele návštěvnosti. Jenže právě pro domácí tvorbu platí, že na pár tahounů připadají desítky těch, kdo se vezou.

Dec 22

Žebříček nejvýdělečnějších filmů roku opět opanovali Avengers

iDNES.cz

Filmový rok 2019 ovládlo studio Disney se svými animovanými a komiksovými hrdiny, trochu překvapivě se chodilo i na „dospěláckého“ Jokera. Prvenství obhájili Avengers, kteří vydělali přes dvě a tři čtvrtě miliardy dolarů.

May 20

Akční hrdina John Wick 3 porazil v kinech pokémony i Avengers

iDNES.cz / Kultura

Keanu Reeves, Halle Berryová a jejich vynalézavé bojové pomůcky včetně psů si došli o víkendu v českých kinech pro vítězství. Pokračování akční série John Wick si připsalo 52 tisíc fanoušků.

May 6

Poslední Avengers lámou rekordy. Už mají dvě miliardy dolarů

iDNES.cz / Kultura

Komiks Avengers: Endgame pokračuje ve vítězném tažení. Závěr série utržil celosvětově jako teprve pátý film historie již dvě miliardy dolarů. Navíc nejrychleji vůbec. V Česku vyhrál i svůj druhý víkend, kdy přišlo 150 tisíc fanoušků.

Aug 20

Film s Kevinem Spaceym utržil za první den v kinech jen 126 dolarů

iDNES.cz / Kultura

Herec Kevin Spacey obviněný ze sexuálního nátlaku utrpěl další ránu ve své kariéře. Novinka Billionaire Boys Club, v níž hraje, měsíc po internetové distribuci vstoupila do deseti kin ve Spojených státech. A za první den promítání utržila…

Jun 15

Komiksy už útočí na Titanic, třetí Avengers přesáhli dvě miliardy dolarů

iDNES.cz / Kultura

V pořadí čtvrtým filmem historie, jehož celosvětové tržby z kin přesáhly dvě miliardy dolarů, se nyní po hitech Titanic, Avatar a Star Wars: Síla se probouzí stal komiks Avengers: Infinity War.

Apr 30

Jinde Avengers lámou rekordy, u nás Infinity War vidělo 216 tisíc lidí

iDNES.cz / Kultura

Celosvětově slaví komiksový snímek Avengers: Infinity War nejúspěšnější start všech dob s tržbami 630 milionů dolarů, u nás však nový rekord návštěvnosti za první víkend nepadl, třebaže do tuzemských kin přišlo 216 tisíc fanoušků.

Apr 26

RECENZE: Od filmu k atrakci. Pokračování příště, hlásí noví Avengers

iDNES.cz / Kultura

Za prozrazení detailů komiksu Avengers: Infinity War se hrozí bezmála popravou, divák má však právo vědět jednu věc předem. Že vstupné platí vlastně za polovinu filmu. Po sto padesáti minutách chybí jen doslovný titulek – Pokračování…

Apr 22

Infinity War. Tři hvězdy z Avengers hlásí nástup nekonečného válčení

iDNES.cz / Kultura

Benedict Cumberbatch, Robert Downey jr., Scarlett Johanssonová, to jsou tři z hereckých hvězd, jež svou dráhu spojily s komiksovou sérií Avengers. Společně představují její nejnovější pokračování Infinity War.

Mar 16

VIDEO: Konec se blíží, hlásí upoutávka komiksu Avengers: Infinity War

iDNES.cz / Kultura

Má jediný cíl, vyhubit polovinu vesmíru, a dokáže to lusknutím prstů. Tak se Thanos, ústřední zlosyn komiksu Avengers: Infinity War, představuje slovy svých protivníků ve finálním traileru snímku, který jde do našich kin 26. dubna.

Feb 6

VIDEO: K tomuto vše směřovalo. Avengers hlásí nekonečnou válku

iDNES.cz / Kultura

Očekávaný třetí díl komiksového hitu Avengers nese název Infinity War. Snímek, který divákům nabízí novou ukázku, se do českých kin dostane koncem dubna.

Nov 29

VIDEO: Novou várku komiksů hlásí ukázka filmu Avengers: Infinity War

iDNES.cz / Kultura

Všichni superhrdinové, Thor, Spider-Man, Iron Man, dr. Strange či Hulk, jsou opět na svém místě. Nový je jen ústřední padouch, Thanos v podání Joshe Brolina. Tak vypadá výchozí situace komiksu Avengers: Infinity War. Nyní zveřejnil ukázku,…

May 2

Akční film Rychle a zběsile 8 už v kinech utržil miliardu dolarů

iDNES.cz / Kultura

Stejně jako sedmý díl také osmá epizoda akční série Rychle a zběsile překonala na celosvětových tržbách miliardu dolarů. V Americe, kde se blíží dvěma stům milionům dolarů ze vstupného, kralovala víkendu v kinech už potřetí za sebou.

Apr 29

Po kinech láme pohádka Anděl Páně 2 rekordy i na videu a internetu

iDNES.cz / Kultura

Od loňských Vánoc trvá spanilá jízda kiny, která pohádku Anděl Páně 2 s aktuálním počtem 1 134 220 diváků vynesla před Titanic i Pelíšky, s Velikonocemi film přestoupil na videonosiče, kde za tři týdny prodal na čtyřicet tisíc kusů.

Mar 14

VIDEO: Obří Kong vládne světu. Jak vznikal film za 185 milionů dolarů?

iDNES.cz / Kultura

Bájný veleop se vrátil v plné síle. Trikový snímek Kong: Ostrov lebek vstoupil do kin o víkendu a celosvětově již utržil přes 140 milionů dolarů. Jeho výroba však stála ještě o 45 milionů více. Do zákulisí projektu zavede film o filmu.