English

Auta od roku 2021 dostanou dvanáct povinných prvků výbavy. ...

Auto.cz

Povinná bezpečnostní výbava, kterou požaduje EU, je součástí ambiciózního plánu. Do roku 2050 se na evropských silnicích nemá odehrát už žádná smrtelná nehoda. Jak toho chce dosáhnout?

More from Auto.cz

Feb 13

EU chce další novou povinnou výbavu do aut. Samozřejmě bezpečnostní

Auto.cz

Čtyři desítky zemí včetně Japonska a Evropské unie podpořily návrh OSN na regulaci pokročilých systémů nouzového brzdění (AEBS) pro nové osobní a lehké užitkové automobily. Informovala o tom Evropská hospodářská komise OSN (UNECE).

Dec 1

Auta na plyn v hromadných garážích: Proč mají vjezd stále zakázán? A změní se to?

Auto.cz

Autům na CNG fandíme, jsou dostupná, hospodárná a ekologická. Radost z nich ale kazí zákazy vjezdu do garáží. A kazit budou i nadále. Na obzoru jsou změny, ale ne revoluční.

Oct 10

Přísnější emisní limity zaplatíme my. Evropská auta podraží

Auto.cz

Cíl na úrovni pětatřicetiprocentního omezení emisí pro osobní automobily je kompromis. Některé státy navrhovaly až 40% snížení emisí.

May 21

Auta od roku 2021 dostanou dvanáct povinných prvků výbavy. ...

Auto.cz

Povinná bezpečnostní výbava, kterou požaduje EU, je součástí ambiciózního plánu. Do roku 2050 se na evropských silnicích nemá odehrát už žádná smrtelná nehoda. Jak toho chce dosáhnout?

Dec 2

Na autosalonu v Rakousku ukradli dvě auta. Našli je v Česku

Auto.cz

Policisté na Semilsku zajistili dvě BMW 530 ukradená na autosalonu v rakouském Grazu, každé v hodnotě 1,8 milionu korun. Zároveň při honičce zadrželi i dva cizince ve věku 17 a 19 let, kteří odcizená auta řídili.

Oct 5

Vladimir Putin má rád elektromobily. I když znečišťují planetu více než auta na zemní plyn

Auto.cz

Ruský prezident se o elektromobilech a vozech na zemní plyn rozpovídal v rámci Ruského týdne energetiky. Podle něj nebudou obnovitelné zdroje energie v příštích třiceti letech dominantní.

Sep 22

Unikátní záběry z dronu: Auta zpustošená hurikánem mají azyl na závodních oválech

Auto.cz

Hurikán Harvey je již několik dní minulostí, avšak jeho následky se budou sčítat ještě dlouhé měsíce. V Houstonu mnoho lidí přišlo o své automobily, řada z nich je nyní odstavena na závodních oválech.

Aug 7

EU a kvóty na elektrická auta: Budou povinné?

Auto.cz

Evropská unie neplánuje zavést kvóty na elektrická auta pro automobilový sektor. Řekla to novinářům mluvčí Evropské komise, která tak reagovala na zprávu německého listu Handelsblatt.

Jul 14

Auta bez řidičů by v Česku mohlo testovat také BMW

Auto.cz

Plán mnichovské automobilky může souviset se dříve oznámeným záměrem ministerstva dopravy postavit v Česku testovací okruh pro samořiditelné vozy.

Jul 9

Škoda Octavia G-Tec už nebude, co bývala. Dostane nový motor a větší zásobu plynu

Auto.cz

Zatímco nedávný facelift se na plynové Škodě Octavia odrazil hlavně změnou vnějšího vzhledu, nový modelový rok bude ve znamení razantního zásahu do techniky!

Jul 6

Důležitý krok k převzetí Opelu Skupinou PSA. Transakci schválila evropská komise

Auto.cz

Díky převzetí německé značky se PSA stane druhým největším automobilovým koncernem v Evropě za německým konkurentem Volkswagen.

Jul 3

Tatra a její nejextrémnější speciály pro těžbu ropy a plynu

Auto.cz

Kopřivnická automobilka ve spolupráci se specializovanými výrobci nástaveb vyrobila řadu vozidel pro těžbu ropy a plynu. Připomeňme si ty nejzajímavější včetně toho nejdelšího a nejtěžšího.

Apr 8

Prodej aut v Česku: Jak se prodávala auta těsně po revoluci?

Auto.cz

Umaštěné džíny, milion v igelitce, auta prodávaná od stavební buňky. Za poslední čtvrtstoletí se česká dealerství proměnila neuvěřitelně. Co bude dál? Vozy ze supermarketu?

Feb 8

Povinné ručení možná zdraží. Má se vrátit poplatek za nepojištěná auta.

Auto.cz

Do zákona o povinném pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem motorového vozidla, tedy o povinném ručení, by se mohl vrátit povinný poplatek motoristů, kteří nemají toto pojištění sjednáno. Dostávala by ho Česká kancelář…

Dec 22

Vstřikování rajského plynu: Levně až stovky kW navíc! Jak nitro funguje?

Auto.cz

Jistě jste už někdy slyšeli o takzvaném Nitru neboli vstřikování rajského plynu do motoru. V čem to celé spočívá? A neublíží to vašemu motoru? A co na to legislativa?

Jul 26

Evropská komise se snaží přimět VW k odškodnění zákazníků v Evropě

Auto.cz

Dohoda o řešení skandálu v USA zahrnuje méně než půl milionu naftových vozů. V Evropě se skandál týká zhruba 8,5 milionu naftových aut.

Apr 7

Evropská komise navrhuje kompromis pro německé dálniční mýtné

Auto.cz

Německo by mohlo zavést dálniční poplatky pro osobní auta a zároveň ulevit vlastním řidičům. Podle deníku Bild připravila Evropská komise kompromisní návrh, který by to umožnil a zároveň by byl v souladu s unijním právem.

Dec 11

Evropská komise žaluje Německo kvůli klimatizacím v Mercedesech

Auto.cz

Kauza s chladivem do klimatizací se rozpoutala už v roce 2012. Vedle Daimleru tehdy s použitím nového typu nesouhlasily například automobilky Volkswagen a Toyota.

Oct 28

Měření emisí bude přísnější, schválila Evropská komise. Nejdříve však v roce 2017.

Auto.cz

Přísnější měření emisí nových aut bude zavedeno v roce 2017. Jeho součástí bude i zkouška v reálném prostředí.

Jun 1

Evropská komise prý chce napadnout německé mýtné u soudu

Auto.cz

Zavedení mýtného v Německu zřejmě nebude tak jednoduché. Důvodem je diskriminace zahraničních řidičů.