English

Hvězdy rallye Dakar Vladimír Čagin a Eduard Nikolajev navštívili automobilku Tatra

Auto.cz

Sedminásobný vítěz rallye Dakar Vladimír Čagin a letošní dakarský šampion Eduard Nikolajev neváhali absolvovat poměrně dlouhou cestu, aby složili hold Martinu Kolomému a značce Tatra.

More from Auto.cz

Jan 17

Dakar 2018 – 11. etapa: Kolomý dojel čtvrtý

Auto.cz

Nejúspěšnějším českým zástupcem v 11. etapě jubilejního, čtyřicátého, ročníku Rallye Dakar, byl Martin Kolomý z týmu Tatra Buggyra Racing. S kamionem dojel na čtvrtém místě.

Jan 2

Rallye Dakar 2017: Kolomý ohodil fanoušky bahnem

Auto.cz

Půlmilionový Asunción se stal svědkem startu slavné dálkové soutěže Rallye Dakar 2017. Paraguay se stala v devětatřicetileté historii slavné soutěže již 29 zemí, která hostila závodní kolonu Dakaru.

Jan 15

Výsledkový servis Rallye Dakar: 11. etapa - Valtr i Kolomý letěli

Auto.cz

V jedenácté etapě Rallye Dakar 2016 se dařilo českým jezdcům týmu Tatra Buggyra Racing. Při cestě do San Juanu skončil Jaroslav Valtr sedmý a Martin Kolomý na osmém místě. Prvně jmenovaný pilot si s přehledem udržel umístění v první…

Jan 10

Rallye Dakar 2016: Jak je to s penalizacemi na Dakaru?

Auto.cz

Na facebooku pan Jaroslav Joklík, několikanásobný účastník Dakaru v kabině kamionu Liaz nasdílel článek, ve kterém tohle téma rozvedl Tomáš Kocanda, publicista, který deset let podrobně sleduje kategorii motocyklů na Rallye Dakar a…

Jan 10

Dakar živě: Martin Kolomý popisuje nehodu v sedmé etapě (rozhovor)

Auto.cz

Martin Kolomý z týmu Tatra Buggyra Racing se kvůli nehodě v sedmé etapě propadl na celkové sedmnácté místo letošního Dakaru. Vyzpovídali jsme jej po dojetí do bivaku v argentinské Saltě.

Jan 10

Výsledkový servis Rallye Dakar: 7. etapa - Macík útočil, Kolomý boural

Auto.cz

S liazkou jedoucí Martin Macík byl nejlepším českým jezdcem v sedmé etapě Rallye Dakar 2016. Ta zavedla účastníky soutěže z Uyuni v Bolívii do argentinské Salty, kde bude v neděli 10. ledna den odpočinku,

Jan 9

Výsledkový servis Rallye Dakar: 6. etapa - Kolomý udržel šanci

Auto.cz

Nejlépe umístěným českým jezdcem v šesté etapě 38. ročníku Rallye Dakar byl opět Martin Kolomý s kamionem Tatra Buggyra. Dojel sedmý a udržel šestou pozici v průběžném pořadí.

Jan 8

Výsledkový servis Rallye Dakar: 5. etapa - Kolomý druhý, Loprais skončil

Auto.cz

Druhé místo obsadil v páté etapě Rallye Dakar 2016 český jezdec Martin Kolomý s kamionem Tatra Buggyra. Celkově si polepšil o jednu příčku na šestou pozici.

Jan 6

Výsledkový servis Rallye Dakar: 3. etapa - Kolomý vyhrál etapu!

Auto.cz

Český jezdec Martin Kolomý vyhrál s kamionem Tatra třetí etapu Rallye Dakar 2016 a v průběžném pořadí je šestý. Aktuálně nejrychlejší Čech v kategorii automobilů Martin Prokop dojel na patnáctém místě a klesl na dvanáctou příčku.

Aug 17

Baja Hungaria: Martin Kolomý vyhrál maďarskou rallye (+video)

Auto.cz

Maďarská zastávka světového šampionátu v Cross Country Rally skončila pro tým Tatra Buggyra Racing vítězně. Martin Kolomý s přehledem ovládl kategorii kamionů. V poslední etapě ale vyděsil traťové komisaře, když do cíle přijel po třech…

Jan 16

Rallye Dakar, 12. etapa: Kolomý kácel stromy, přesto porazil Lopraise

www.auto.cz

Dnešní souboj českých truckerů vyzněl výrazně lépe pro Kolomého, který porazil Lopraise skoro o 23 minut. Ćtveřice českých motocyklistů Pabiška, Klymčiw, Engel a Veselý je blízko historickému úspěchu.

Jan 15

Rallye Dakar, 11. etapa: Kolomý porazil Lopraise

www.auto.cz

Může to znít jako ohraná písnička, ale pořád se dobře poslouchá. Čtveřice českých motocyklových jezdců zaslouží i v 11. etapě uznalé poklepání po ramenou. Bude to ještě tvrdé a chce to vydržet!

Jan 13

Rallye Dakar, 9. etapa: Kolomý si o jedno místo polepšil, Loprais je čtvrtý

www.auto.cz

Českým jezdcům se v deváté etapě Rallye Dakar dařilo. Nejlepším motorkářem byl opět Klymčiw, který dojel devatenáctý. Loprais se udržel na čtvrtém místě, Kolomý si o jednu příčku polepšil a je průběžně sedmý.

Jan 13

Rallye Dakar, 8. etapa: Klymčiw dojel šestnáctý

www.auto.cz

Český motocyklový jezdec Ondřej Klymčiw obsadil 16. místo v osmé etapě Rallye Dakar.

Jan 11

Rallye Dakar, 8. etapa: Loprais čtvrtý, Kolomý má překousnutý jazyk

www.auto.cz

Posádky v kamionech a automobilech dnes čekala druhá maratónská etapa zpět do chilského Iquique. Motocyklisté a jezdci na čtyřkolkách závodili po dni odpočinku.

Jan 10

Rallye Dakar, 7. etapa: Poprvé se radoval Aleš Loprais

www.auto.cz

Dnešní etapa Dakaru patřila k historicky první ze dvou letošních maratónských etap. Všichni startující v kategoriích automobilů a kamionů se musí obejít v Uyuni bez svého servisního doprovodu. Motorkáři a jezdci na čtyřkolkách měli dnes…

Jan 9

Rallye Dakar, 6. etapa: Nejlepší z Čechů byl Kolomý (+video)

www.auto.cz

Šestá etapa letošního Dakaru vedla z přístavního chilského města Antofagasta do Iquique, které rovněž leží na pobřeží Tichého oceánu.

Jan 8

Rallye Dakar, 5. etapa: Macík vynechal kontroly, Kolomý převrátil Tatru

www.auto.cz

Včerejší etapa zavedla účastník 37. ročníku Rallye Dakar z Copiapa do chilského přístavu Antofagasta. Jedná se o první ze čtyř letošních etap, ve které je vypsaná shodná trasa i vzdálenost pro všechny čtyři kategorie současně.

Jan 8

Rallye Dakar, 4. etapa: Loprais čtvrtý, Kolomý zuřil a doháněl ztrátu

www.auto.cz

Účastníky Rallye Dakar 2015 dnes čekala etapa z Chilecita do Copiapa, které leží již na území Chile. V průběhu trasy se dostali v pohoří And až do výšky 4800 metrů nad mořem.

Jan 6

Rallye Dakar: Kolomý dostal penalizaci

www.auto.cz

Hned druhá etapa letošního Dakaru pořádně prověřila všechny účastníky slavného podniku. Délka a divoký charakter tratě, převýšení a vedro šplhající přes 40 °C vytvořily solidní pekelný koktejl.