28. května 2018 • 21:30

A zase Češka versus Karolína Plíšková. Šafářová čeká další vyrovnaný krvák

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Za stále hustšího deště a v rozmezí pár minut dohrály své vstupní zápasy na Roland Garros Karolína Plíšková s Lucií Šafářovou. Ve čtvrtek se k sobě ocitnou ještě blíž, bude je dělit pouze síť. Derby ve 2. kole přinese střet českých hráček, které to v Paříži v posledních letech dotáhly nejdál. Loňská semifinalistka Plíšková se postaví proti finalistce z roku 2015 Šafářové.



Když se v pondělí večer potkaly v šatně, kdy už venku blýskalo a lilo jako když čůrá kráva, jak zní francouzské pořekadlo, prohodila Plíšková k Šafářové: Jak jsi hrála? „Když jsem jí pověděla, že vyhrála, tak na to řekla: hm, dobrý,“ usmála se Šafářová, přemožitelka domácí Francouzky Ponchetové (6:4, 6:1).

Světová šestka nebyla moc nadšená, že zase potká krajanku. „Asi přitahuju všechny české hráčky,“ prohlásila Plíšková, jež se při Australian Open střetla právě se Šafářovou a Barborou Strýcovou, v Madridu narazila na Petru Kvitovou a v úvodním kole Roland Garros se trápila proti kvalifikantce Barboře Krejčíkové (7:6 (6), 6:4). A to se ještě odhlásila z pražského turnaje, kde měla čelit sestře Kristýně.

„Budu to brát jako každý jiný zápas, i když Češka proti Češce je trochu rozdílné. Cítím se sebevědomě, porazila jsem ji párkrát naposledy, ona teď dlouho nehrála, i když jedno kolo udělala ve Štrasburku i tady. Je to určitě dobrá hráčka, ale nemyslím si, že je v nejlepší formě. Zase tady ale před pár lety zahrála skvěle, podmínky jí sedí. Lehké to nebude,“ prohlásila o Šafářové, jež čtvrt roku marodila.

Po comebacku minulý týden však „Šafi“ vyhrála dva ze tří zápasů a libuje si, jak jde její forma rychle vzhůru. „Na Paříž mám krásné vzpomínky, takže to člověku přidá extra energii,“ prohlásila před střetem s Plíškovou, s níž má negativní bilanci 2:6, z čehož prohrála poslední tři utkání.

„Vždycky jsou to ale takové vyrovnané krváky. Uvidíme, co přinese antuka,“ usmála se Šafářová, jež je v totálně jiné pozici. Ona může, Plíšková coby velká favoritka musí. „Já jsem hlavně ráda, že jsem zpět a zase hraju. Beru to asi trošku jinak než ona. Těším se na zápas.“

Plíšková se skutečně zatím v Paříži moc necítí. Přijde jí, že míče neletí, tak jak by chtěla. „Je dusno, nebo zase vlhko. Přijde mi, že se míče hrozně rozchlupatí a je to strašně znát. Loni se mi zdálo, že to docela letělo, teď s tím každý trénink bojuju. Aby mi míče lítaly s mými údery sotva za kříž… Dneska hrála i Bára Krejčíková rychleji než já,“ kroutila hlavou Plíšková, jež vzápětí přeladila na optimističtější notu. „Hlavně, že jsem se dostala skrz, to se počítá.“

Kdo tuhle větu bude moci říct po českém derby?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud