Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Změny v dozorčí radě automobilky Škoda. Do jejího čela míří šéf koncernu Volkswagen

David Bureš
Diskuze (0)
Herbert Diess ve funkci předsedy dozorčí rady Škody Auto střídá Franka Wittera. Ten bude v radě nadále působit jako její místopředseda.

Škoda Auto hlásí změnu ve svém vedení, konkrétně na postech dozorčí rady, která funguje jakožto kontrolní orgán vedení společnosti. Novým předsedou dozorčí rady se stal nový šéf Volkswagen Group Herbert Diess, který tím dále navyšuje svůj vliv v německém koncernu. Už dříve stanul také v čele dozorčí rady Audi.

Předseda představenstva Volkswagen AG přebírá předsednictví dozorčí rady Škody v kontextu vytvoření skupiny objemových značek v rámci německého koncernu. Do čela byl povolán dozorčí radou na jejím zasedání 30. května.

Diess na této pozici střídá Franka Wittera, který ve funkci sloužil od roku 2015, kdy v souvislosti s kauzou Dieselgate docházelo k obrovské rošádě ve vedení značek německého koncernu. Witter nicméně v radě zůstane i nadále, posune se však na pozici místopředsedy. V této funkci vystřídá Matthiase Müllera, dřívějšího šéfa Volkswagenu, před Diessem, který svůj mandát složil k 13. květnu.

To však nejsou jediné změny v dozorčí radě mladoboleslavského výrobce. Na začátku května svůj post opustila i Florina Louise Panticová, rozená Piëchová, o jejímž nástupci bude teprve rozhodnuto.

Dozorčí rada Škody Auto má osm členů. Vedle zmíněných jsou mezi nimi i dva čeští zástupci, Miloš Kovář, koordinátor pro výrobní oblast Odborů KOVO Škoda Auto a.s. a Jaroslav Povšík, předseda Podnikové rady Odborů KOVO Škoda Auto a.s. V dozorčí radě nechybí ani člen rodiny Porsche, pedagog a hudební terapeut Daniell Peter Porsche nebo Bernd Osterloh, předseda celopodnikové a koncernové podnikové rady Volkswagen AG.

David Bureš
Diskuze (0)