Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Česká štafeta ve vyrovnaném závodě dojela šestá, vyhráli Norové

Ruhpolding (Německo) – České biatlonové kvarteto ve složení Michal Krčmář, Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec ve vyrovnaném štafetovém závodě v Ruhpoldingu vybojovalo šesté místo. Na vítězné Nory ztratili Češi pouhou půlminutu a dosáhli nejlepšího výsledku v sezoně. Druhá skončila německá čtveřice, třetí Rusové.

Michal Šlesingr
zdroj: ČTK/Český biatlon autor: Petr Slavík

Podobně výborně jako včera Eva Puskarčíková rozběhl štafetu Krčmář, který se také na střelnici ani jednou nemýlil a přidal k tomu i nadprůměrný běh. Čelo závodu bylo velmi vyrovnané. Krčmář předával půl sekundy na druhém místě za štafetou USA, první devítka se však vměstnala do sedmi sekund.

Šlesingr si držel kontakt s čelem závodu do první střelby. Všem se utrhl bezchybný Slovinec Fak. Kritická chvilka přišla z českého pohledu na položce vestoje. Šlesingr musel třikrát dobíjet, ale na rozdíl od Francouzů úlohu zvládl a nemusel na trestné kolo.

Třetí úsek měl ve své gesci jako už tradičně Soukup. Ani jemu se však nepovedlo vyčistit terče, vleže minul jednou, vestoje dvakrát a předával těsně za Slovinskem na pátém místě. O čelo závodu se přetahovali domácí Němci s Nory.

Moravec na posledním úseku vyčistil všech deset terčů, ale čelo závodu bylo obrovsky vyrovnané. Stačil předjet Slovince, ale na rychlopalníka Rakušana Edera a fenomenálního Francouze Fourcada to nestačilo.

Krčmářova oprava na výbornou

"Asi není komu co vytknout, možná dobíjení u Michala nebo Jardy. Jsme třicet vteřin za prvníma a celá štafeta jela super. Krčmář zaslouží pochvalu, po Oberhofu to tady zvládl na jedničku podtrženou," řekl šéftrenér Ondřej Rybář.

V prosinci v Hochfilzenu při prvním štafetovém závodu této zimy byli Češi sedmí s více než tříminutovým odstupem na čelo, v Oberhofu nedokončili a nyní si zajeli maximum sezony. "Těší mě zejména malý odstup na vítěze a další soupeře před námi. Možná kdyby Boušek (Šlesingr) tolik nedobíjel, mohli jsme být o něco výš. Na druhou stranu je cenné, jak těžkou situaci zvládl, protože se vyhnul trestnému kolu. Porazit někoho z té silné pětky před námi bude vždy hodně těžké," řekl Moravec.

Závěrečnou střeleckou položku zvládl lépe k radosti tribun Simon Schempp, ale Nor Emil Hegle Svendsen ztrácel jen několik metrů a dotahoval se i Rus Andrej Šipulin. V posledním běžeckém kole se Svendsen na Schemppa dotáhl. Před stadionem pak nastoupil a vybojoval pro Norsko vítězství.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články