Google Asistent | Alexa | Xbox One

Cortana dostane kamarádky. Google Asistentka s Alexou se podívají na Xbox One

Microsoft na své herní konzoli Xbox One má k dispozici Cortanu, bez Kinectu je ale možné s ní hovořit pouze za pomoci headsetu či jiného externího mikrofonu, což je značně limitující. Nyní by ale na zařízení měli zamířit i konkurenční asistenti a krom Alexy bychom se měli dočkat i Google Asistenta. Informoval o tom web Windows Central.

Novinka se objevila v jedné z testovacích verzí systému a webu Windows Central se podařilo získat snímek obrazovky. Po zapnutí volby je nutné si nainstalovat doplňkovou aplikaci, samotné možnosti asistentů ale prozatím nejsou známy. Pro zprovoznění také bude pravděpodobně nutné vlastnit buď Amazon Echo či Google Home.

Možnost ovládat zařízení hlasem se může hodit třeba při sledování filmů apod., kdy je snazší pouze vyslovit příkaz, než hledat ovladač. Propojení může fungovat i naopak – jednoduchým příkazem pro chytrý reproduktor by mohlo být možné pustit film či hru na Xboxu.

Tento krok je dalším důkazem, že Microsoft svou vlastní asistentku Cortanu čím dál více upozaďuje. V rámci Windows sice získává nové funkce, expanze na další trhy se ale nekoná a v rámci zařízení pro chytrou domácnost se téměř nevyskytuje.

Je lepší herní PC, nebo konzole? Povídali jsme si v Týdnu Živě:

Diskuze (1) Další článek: Microsoft hodlá koupit populární službu GitHub. K čemu mu bude?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,