Hlavní obsah

Škoda představila kabriolet na bázi Karoqu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti mladoboleslavského Středního odborného učiliště automobilky Škoda letos představují Karoq předělaný na kabriolet. Díky fanouškům na internetu, kteří posílali návrhy, dostalo auto jméno Sunroq.

Škoda představila kabriolet na bázi KaroquVideo: Škoda Auto

 
Článek

Kabriolet postavený z Karoqu, menšího z SUV nabízených Škodou, je stejně dlouhý jako výchozí vozidlo. Délka vozu tak činí totožných 4382 milimetrů, stejná zůstala i šířka (1811 mm) a rozvor náprav (2638 mm).

Studentské auto je plně funkční, pod kapotou má benzínový motor 1,5 TSI. Vzhledem k tlumičům převzatým z vozu Octavia RS se snížila světlá výška vozu. Z něj pochází i výfuková soustava, která produkuje mnohem říznější zvuk než v sériovém provedení.

Foto: Škoda Auto

Škoda Sunroq (2018)

Vypadá výborně, minimálně zepředu

Po odstranění střechy bylo nutno upravit dveře - ty jsou na autě celkem čtyři. Kompletně přepracována byla zadní část vozu včetně pátých dveří, které museli žáci nově navrhnout a vyrobit. Sunroq je ale vždy otevřený, střecha není k dispozici ani plátěná.

To ale až tak nevadí, vnější design se - soudě ze zatím jediné fotografie - povedl na výbornou. Vypadá to ne jako auto od studentů, ale jako profesionální produkt, připravený k sériové výrobě. Hezké jsou i kontrastní sedačky, červené detaily v kolech, hodně zvědaví jsme na zakončení C sloupku. A Sunroq brzy uvidíme na vlastní oči, už máme domluvené svezení.

Na Škodě Sunroq pracovalo 23 studentů po dobu zhruba osmi měsíců.

Anketa

Měla by Škoda sériově vyrábět studentský model Sunroq?
Ano
50 %
Ne
50 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4298 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám