Hlavní obsah

E3: Microsoft chystá novou herní konzoli

Novinky, mif

Televizní konzole Xbox One X, která se pyšní titulem nejvýkonnější na světě, se zabydlela v obchodech teprve na konci loňského roku. Microsoft přesto již pracuje na nové verzi, jak potvrdili zástupci amerického softwarového gigantu na herním veletrhu E3.

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

 
Článek

Herní veletrh E3 je v plném proudu a například herní dům EA již odhalil nové tituly, které chystá na letošní i příští rok. [celá zpráva]

Také Microsoft ukázal již několik desítek nových her, které budou pro televizní konzole Xbox a počítače s Windows k dispozici. Nicméně snad ještě větší pozornost vzbudilo oznámení, že americký softwarový gigant pracuje na nové konzoli.

Foto: archív výrobce

Microsoft zatím zveřejnil jedinou fotografii – srdce nové konzole Scorpio.

Fanoušky budou napínat

Zástupci Microsoftu nicméně nic konkrétního prozradit zatím nechtěli, fanoušky zkrátka bude podnik napínat. Nevíme, kdy se novinka ukáže, kolik bude stát, ani jaké budou její hardwarové součástky.

Lze nicméně předpokládat, že novinka bude ve všech ohledech lepší než aktuální vlajková loď – model Xbox One X, který si odbyl premiéru minulý rok.

Srdcem tohoto herního stroje je osmijádrový čip od AMD, který udává pracovní tempo při frekvenci 2,3 GHz. Grafické jádro tvoří 40 speciálně upravených výpočetních jednotek taktovaných na 1172 MHz.

Foto: archív výrobce

Xbox One X

Vysoký výkon, zajímavá cena

Dohromady by tak konzole, která byla původně známá pod kódovým označením Scorpio, měla nabídnout výkon šest teraflopů, což je ze současné generace konzolí nejvyšší hodnota. Díky tomu bude stačit na plnohodnotné hraní ve 4K rozlišení, jednotlivé tituly tak nabídnou více detailů a jemnější obraz.

Xbox One X se v tuzemských obchodech podle nákupního rádce Zboží.cz prodává od 11 300 Kč.

Detailů o nové konzoli od Microsoftu bychom se měli dočkat v průběhu letošního roku.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám