Hlavní obsah

E3: Miliónová hra Fortnite Battle Royale míří na konzoli Switch. Bude zadarmo

Novinky, ort
Los Angeles

Hra Fortnite Battle Royale, která tvůrcům vydělala v přepočtu již několik stovek miliónů korun, míří na konzoli Nintendo Switch. Stahovat ji je možné již nyní, a to zadarmo. Zástupci společnosti Nintendo to oznámili na herním veletrhu E3 v Los Angeles.

Herní ukázka z titulu Fortnite na konzoli SwitchVideo: Nintendo

 
Článek

Titul Fortnite se těší v poslední době nebývalé popularitě. Už od loňského roku je dostupný pro PC, MacOS, PlayStation 4 či Xbox One. Letos navíc přibyla podpora pro iPhony a iPady.

A právě to se ukázalo jako tah správným směrem, za pouhý měsíc totiž tvůrci vydělali díky uživatelům jablečných zařízení 25 miliónů dolarů, tedy v přepočtu 516 miliónů korun. [celá zpráva]

Celkové výdělky po započítání dalších platforem tedy budou citelně vyšší, jejich přesnou výši však tvůrci zatím neoznámili.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Právě vysoká popularita je patrně hlavním důvodem, proč Fortnite Battle Royale nyní míří na Switch. Na této konzoli bude hra nabízena zadarmo, tvůrci budou vydělávat na vylepšeních a zbraních, kteří si hráči zakoupí, aby dosáhli lepších výsledků.

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou.

Jak se nyní ukazuje, tento relativně jednoduchý koncept v kombinaci s poutavou grafikou hráče uchvátil.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám