Hlavní obsah

E3: Pokémoni opět na scéně, mobily tentokrát nejsou potřeba

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už letos na podzim by měla vyjít nová hra s pokémony. Pro chytání těchto roztomilých japonských příšerek však už nebudou potřeba chytré telefony, jako tomu bylo před lety. Lidé je budou moci lovit přímo v obývacích pokojích.

Titul Let’s Go, PikachuVideo: Nintendo

 
Článek

Mánii okolo roztodivných japonských příšerek rozpoutal před dvěma roky titul Pokémon Go. Ten je nabízen zadarmo, tvůrci i přesto vydělali už více než miliardu dolarů (přes 22 miliard korun). Všechny peníze uživatelé utratili pouze za nákup určitých předmětů, které jim dovolují ve hře postupovat rychleji.

Pokémon Go se těší velké popularitě také proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Další hra s tematikou japonských příšerek však tento úspěšný koncept mění. Titul Let’s Go, Pikachu, jehož příchod byl potvrzen na veletrhu E3, totiž sází na lovení v obýváku. Tato hra je určena výhradně pro televizní konzoli Nintendo Switch. Chybět přitom nebude ani možnost zahrát si ve dvou lidech najednou.

Hra by měla vyjít 16. listopadu. Cena titulu Let’s Go, Pikachu byla stanovena na 1649 Kč.

Foto: archív tvůrců

Titul Let’s Go, Pikachu

Foto: archív tvůrců

Titul Let’s Go, Pikachu

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Co umí Nintendo Switch?

Switch je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourá nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty bude stačit jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název Joy-Con. Hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, případně jeden půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě půjdou i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám