15. června 2018 • 15:55

Egypt - Uruguay 0:1. Giménez rozhodl, Suárez pálil šance, Salah nehrál

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Uruguaye vstoupili do mistrovství světa v Rusku vydřeným vítězstvím 1:0 nad Egyptem. O jejich výhře rozhodl až v 90. minutě stoper José Giménez a jihoamerický celek tak poprvé po roce 1970 vyhrál svůj úvodní zápas na šampionátu.



Egypt nastoupil bez hvězdného útočníka Muhammada Salaha, jenž po zranění ramena zůstal jen na lavičce stejně jako pětačtyřicetiletý brankář Ísam Haddarí, který se v Rusku může stát nejstarším hráčem v historii šampionátů. Uruguay nasadila obě útočné hvězdy Luise Suáreze s Edinsonem Cavanim. Oba dohromady dali za reprezentaci téměř sto branek.

Egypťané sice zejména v prvním poločase ukázali, že jejich hra nestojí ani nepadá se Salahem, ale navzdory sympatickému projevu se do šancí nedostali. Uruguay zahrozila jednou, když Suárez ve velké příležitosti po rohovém kopu netrefil z rohu malého vápna odkrytou branku.

Po přestávce oba celky přidaly na aktivitě, probrali se i fanoušci na tribunách a hned zkraje druhé půle se do další obrovské šance dostal opět Suárez. Za obranou ho našel Cavani, jenže proti kanonýrovi Barcelony včas vyběhl brankář Šanáví a střelu zblízka vyrazil.

Stejně Suárez dopadl i v 73. minutě, kdy si ofenzivní hvězdy Uruguaye spolupráci zopakovaly. V 83. minutě mohl skórovat i Cavani, ale s jeho tvrdou a dobře umístěnou ranou si skvěle poradil Šanáví. Ještě blíž byl útočník Paris St. Germain k úvodní brance dvě minuty před koncem, ale z přímého kopu trefil tyč.

Uruguay se však nakonec za aktivitu dočkala odměny. Po rohu v 90. minutě nejvýš vyskočil Giménez a poslal míč přesně k tyči. Jihoameričané tak od roku 1970 na sedmý pokus vyhráli úvodní utkání šampionátu a gólman Fernando Muslera pátou nulou na mistrovství vyrovnal národní rekord Ladislaa Mazurkiewicze.

Góly

Domácí:

Hosté: 89. J. Giménez

Sestavy

Domácí: Šanáví – Fasí (C), Gabr, Hegází, Abdal Šáfí – Alnaní, Hamad (50. Mursí) – Vardá (82. Sobhi), Saíd, Trézéguet – Muhsín (63. Kahraba).

Hosté: Muslera – Varela, J. Giménez, Godín (C), Cáceres – Nández (58. C. Sánchez), Bentancur, Vecino (87. Torreira), De Arrascaeta (59. C. Rodríguez) – L. Suárez, Cavani.

Náhradníci

Domácí: Akramí, Haddarí, Almuhammadí, Ašraf, Gábir, Hamdí, Samír, Kahraba, Mursí, Shikabala, Sobhi, Salah

Hosté: Stuani, Gómez, Urretaviscaya, Torreira, Sánchez, Rodríguez, Laxalt, Silva, Pereira, Coates, Silva, Campaña

Karty

Domácí: Mursí, Hegází

Rozhodčí

Kuipers – van Roekel, Zeinstra

Stadion

Centrální stadion (Jekatěrinburg)

Z V R P Skóre B
1. Uruguay 3 3 0 0 5:0 9
2. Rusko 3 2 0 1 8:4 6
3. Saúdská Arábie 3 1 0 2 2:7 3
4. Egypt 3 0 0 3 2:6 0

Cool dresy na MS? Některé vyletí nahoru třeba až za 20 let, říká módní redaktorka
Video se připravuje ...

Rusko žije světovým šampionátem. Podívejte se, jak fanoušci slavili v ulicích Moskvy!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud