15. června 2018 • 17:57

Danny končí ve Slavii! Na odchodu jsou také Sobol, Necid a Mingazov

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Slavie přicházel jako největší posila před začátkem minulé sezony. Po roku se už Danny s červnobílým dresem loučí. Klub na svých stránkách informoval, že se s portugalským záložníkem domluvil na předčasném ukončení smlouvy. Do letní přípravy se už nezapojí také další hráči. V rámci zúžování kádru končí také útočník Tomáš Necid a obránce Eduard Sobol. Svolení s hledáním nového angažmá má Ruslan Mingazov.



Dannyho odchod znamená, že ve Slavii tak po Ruslanu Rotaňovi a Halilu Altintopovi skončila i třetí hvězda, která přišla loni v létě. Čtyřiatřicetiletý Danny odehrál za Slavii v lize 21 utkání s bilancí jednoho gólu, na jaře už ale nenastupoval v základní sestavě. V Edenu měl smlouvu ještě rok, ale s vedením ji nyní předčasně ukončili.

Necidovi skončilo roční hostování z tureckého Bursasporu a Slavia neuplatní opci na přestup. Po ročním hostování se také vrací na Ukrajinu Sobol a Mingazov si může hledat nové angažmá.

"Všem hráčům za jejich působení ve Slavii děkujeme. Tomáš Necid měl povedený vstup do svého třetího slávistického angažmá a na podzim pomohl Slavii důležitými góly. Danny svým příkladným a profesionálním chováním potvrdil, že právem patřil mezi světové hráče. Rozhodně si působení hráče jeho formátu ve Slavii budeme pamatovat stejně jako jeho krásný gól na hřišti Villarrealu," uvedl pro klubový web tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Se Slavií naopak začaly přípravu dvě posily Vladimír Coufal a brankář Martin Vantruba. Z hostování se vrátili Jasmin Ščuk a Marko Alvir, kterého ale čeká operace. Do přípravy ligového vicemistra se zapojili i Jan Kuchta, Petar Musa a mladíci Jonas Auer a Tomáš Freit. Celkem je nyní v kádru 28 hráčů.

LIGOVÉ STŘIHY o Slavii: Kdo (ne)převýšil Škodu a jak bránit Stocha
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud