Hlavní obsah

Murray se vrátí na kurty příští týden v Queen's Clubu

Londýn

Britský tenista Andy Murray se po téměř roční přestávce vrátí na kurty příští týden na turnaji v londýnském Queen's Clubu. Bývalý první hráč světa nastoupil na dvorec naposledy loni ve Wimbledonu, kde ho ve čtvrtfinále vyřadil Američan Sam Querrey. V lednu se pak jednatřicetiletý Skot podrobil operaci kyčle.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Andy Murray s trofejí z Queens Clubu (fotografie z roku 2016).

Článek

Murray původně uvažoval o účasti na turnaji v Hertogenboschi v tomto týdnu, návrat ale ještě odložil. Dvojnásobný olympijský vítěz a trojnásobný grandslamový šampion touží především hrát v červenci ve Wimbledonu, kde triumfoval v letech 2013 a 2016.

Murray, který po operaci klesl v žebříčku na 157. místo, vyhrál turnaj na travnatých dvorcích v Queen's Clubu už pětkrát. Jako první ho prověří Australan Nick Kyrgios, 24. hráč světa.

O jeho startu na travnatých dvorcích v Queen's Clubu informovala BBC. Murray, který po operaci klesl ve světovém žebříčku na 157. místo, vyhrál tento turnaj už pětkrát.

V Queen's Clubu nenarazí na Rafaela Nadala, který po jedenáctém triumfu na Roland Garros odpočívá a na trávě se představí až ve Wimbledonu. Start v Queen's Clubu odřekl španělský tenista už potřetí za sebou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články