Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MV Agusta uvádí Turismo Veloce 800 Lusso SCS s automatickou spojkou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
MV Agusta se novinkou v podobě modelu Turismo Veloce 800 Lusso SCS přidává do stále početnější rodiny výrobců, kteří nabízejí své motocykly s automatickou spojkou nebo dokonce i převodovkou.

Motocykly značky MV Agusta jsou vnímány především jako rychlé sportovní stroje, ale italská značka má ve své nabídce i modelovou řadu Turismo Veloce, která je, jak její název napovídá, určena pro rychlou turistiku.

Novým přírůstkem do této modelové řady se stal motocykl, který má na konci svého označení zkratku SCS, jejímž prostřednictvím se odlišuje od svých starších sourozenců. Za touto zkratkou se totiž ukrývá Smart Clutch System, což má být chytrá spojka, která jezdce neobtěžuje nutností ovládat ji prostřednictvím tradiční páčky na řídítkách, i když ta zde zůstává a lze ji využít jako u motocyklu s běžnou spojkou.

Srdcem Turismo Veloce 800 Lusso SCS s novou chytrou spojkou, pracující na základě odstředivé síly, je řadový tříválec o objemu 798 cm3. Který je naladěn na nejvyšší výkon 81 kW (110 k) při 10.150 min-1 a točivý moment 80 N.m při 7100 min-1. S motorem prostřednictvím nové spojky spolupracuje šestistupňová převodovka.

MV Agusta uvádí, že její novinka nabízí díky své chytré spojce více pohodlí například při popojíždění ve městě, kdy se jezdce nemusí starat o ovládání spojky a zároveň se může pochlubit i vynikající dynamikou, když zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h v čase kolem tří sekund. Maximální rychlost je pak 230 km/h.

Turismo Veloce 800 Lusso SCS se vedle své spojky či dynamických schopností může pochlubit i svými ladnými liniemi, komponenty podvozku Sachs či bohatou výbavou, zahrnující mimo jiné rozhraní Bluetooth, vyhřívané rukojeti, tempomat či centrální stojan. Cena tohoto zástupce značky MV Agusta je stanovena na 21.490 eur (zhruba 560.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)