Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mamba GT3 Street: Brutální přestavba BMW M4 Coupé. S výkonem 750 koní...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Severoamerická společnost Hoffy Automobiles před pár lety odhalila své poměrně ambiciózní plány na proměnu BMW M4 Coupé ve svůj model Mamba GT3 Street a nyní se můžeme seznámit s výsledkem jejího snažení.

BMW M4 Coupé představuje již ve své standardní podobě více než dostatečně atraktivní a výkonný stroj, jenž se může pochlubit řadovým třílitrovým šestiválcem TwinPower Turbo, disponujícím maximálním výkonem 317 kW (431 k), resp. s paketem M Competition až 331 kW (450 k).

Detroitská společnost Hoffy Automobiles v letech 2015 a 2016 prezentovala prostřednictvím skic a vizualizací své plány na proměnu BMW M4 Coupé ve výrazně radikálnější vůz, který bude pod agresivními liniemi své karoserie ukrývat extrémně výkonnou pohonnou jednotku.

Vůz pojmenovaný Mamba GT3 Street Concept před lety rozhodně zaujal svým designem. Pro výchozí BMW tehdy Casborn Styling Studio navrhlo nové povrchové panely karoserie z kompozitních materiálů. Původní návrhy se povedlo proměnit v realitu a výsledkem je Mamba GT3 Street.

Inspirací pro design byly závodní speciály třídy GT3, což ostatně odhaluje samotné označení vozu a zároveň některé klasické modely mnichovské značky v čele s BMW 3.0 CSL a jeho moderními interpretacemi v podobě konceptů 3.0 CSL Hommage a 3.0 CSL Hommage R.

Poněkud méně radikální proměnu prodělal interiér kupé, který zaujme především novým čalouněním a sedadly. Na přání do něj budou Hoffy Automobiles montovat i ochrannou klec, s nímž se Mamba GT3 Street stylově přiblíží svým vzorům ze závodních okruhu.

Zásadního přepracování se dočkal dvakrát přeplňovaný šestiválec, který má nyní disponovat výkonem okolo 552 kW (750 k). V souvislosti s pohonnou jednotkou je zmiňována instalace výfukového systému Eisenmann GT Pro Race a modifikace provedené na sedmistupňové dvouspojkové převodovce.

Mamba GT3 Street se má od původního BMW M4 Coupé odlišovat i přepracovaným zavěšením kol a výkonnějším brzdovým systémem. Podle starších zpráv má toto po všech stránkách extrémní kupé zvládnout akceleraci z 0 na 96 km/h za méně než 3,1 s a dosahovat maximální rychlosti přes 338 km/h.

Proměna BMW M4 Coupé v Mamba GT3 Street má probíhat na objednávku a každý vůz má být dokončen podle specifických požadavků budoucího majitele.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - wladyk
18. 6. 2018 14:45
To je megahnus!!!!
:no: