Globus v Česku na podzim spustí vlastní e-shop s potravinami

Michal PtáčekMichal Ptáček

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
0Zobrazit komentáře

Už nějaký čas řetězec hypermarketů Globus interně testuje vlastní e-shop zaměřený na prodej čerstvých potravin. Testování probíhá za pomoci zaměstnanců společnosti v pobočce hypermarketu na pražském Zličíně a už na podzim tohoto roku by mělo dojít k oficiálnímu spuštění.

Narozdíl od služeb jako Rohlik.cz, Kosik.cz nebo iTesco, které se specializují na online objednání potravin a jejich následné doručení domů přímo k zákazníkovi, zvolilo vedení Globusu odlišnou cestu. Rozvoz potravin totiž Globus vůbec nabízet nebude a namísto toho umožní zákazníkům zboží objednané online osobně vyzvednout na speciálních výdejnách Click&Go.

Nový koncept by měl zákazníkům nabízet především čerstvé potraviny a výrobky vlastní značky Poctivá výroba Globus: od vlastních řezníků, cukrářů, pekařů a zároveň také z Globus restaurace. Řeší čísel by v nabídce hned od startu mělo být několik tisíc produktů.

JB_preview

Přečtěte si takéJaroslav Beck o české VR hře Beat Saber: Hra se zaplatila v prvních hodinách prodejeJaroslav Beck o české VR hře Beat Saber: Hra se zaplatila v prvních hodinách prodeje

„Nabídka sortimentu bude zajímavá a postupně ji budeme i dál rozšiřovat,“ uvedla pro portál iDNES mluvčí Globusu Pavla Hobíková.

Není to každopádně první koncept podobného rázu, který německý řetězec na českém trhu testuje. Předloni společnost spustila také: Vinotéku Globus, tedy vlastní online obchod s vínem, který narozdíl od připravovaného eshopu rozvozy až k zákazníkům nabízí.

globus11

Vinotéka Globus

Od září loňského roku mimo jiné v českých online vodách funguje také další tradiční německý hráč Lidl. Ten sice doručení zboží až k zákazníkovi nabízí, do nabídky ovšem nezahrnul potraviny. Místo nich si čeští zákazníci mohou online zakoupit pouze oblečení, elektroniku a hračky.

foto:  Globus

Diskuze (0)

Novinka

Anonym