Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatra vystavovala na Eurosatory 2018

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnosti holdingu Czechoslovak Group a Tatra Trucks představily své produkty na veletrhu Eurosatory 2018 v Paříži.

Mezinárodní veletrh obranných technologií a techniky Eurosatory 2018 se konal v Paříži ve dnech 11. až 15. června letošního roku. Své produkty tam vystavilo více než tisíc sedm set výrobců i prodejců speciální techniky z více než šesti desítek zemí.

Společnosti holdingu Czechoslovak Group (CSG) a Tatra Trucks reprezentovaly v Paříži český i slovenský obranný průmysl na stánku K600 v hale 5A, kde vystavily novinky a produkty ze svého portfolia. Byly mezi nimi firmy Excalibur Army, Excalibur International, MSM Group, ZVS, Eldis a CS Soft.

Kopřivnická společnost Tatra Trucks společně s Excalibur Army představila raketomet BM-21 MT 4x4 a vozidlo Patriot 4x4 Tactical APC. Tyto stroje totiž využívají podvozky Tatra s centrální nosnou rourou a výkyvnými polonápravami.

Na nové tatrovky se přišel podívat i Jean-Pierre Strager, jehož firma byla v 70. a 80. letech výhradním prodejcem vozů Tatra (a dalších čs. značek) ve Francii, a který významně pomohl kopřivnické firmě v začátcích jejího účinkování na slavné rallye Paříž-Dakar.

Letošní ročník Eurosatory byl navíc pro společnost Excalibur Army velmi výjimečný, během slavnostního aktu v první den konání veletrhu totiž představila zcela nové logo a firemní image za účasti významných hostů i zástupců médií a veřejnosti.

Ve světové premiéře pak Excalibur Army odhalila nový bezpilotní prostředek nazvaný ROC. Jedná se o autonomní dálkově řízený dron v podobě quadrokoptéry určený především pro službu u armádních složek, policie, ale i záchranářů. Na stánku byly hned dva kusy dronu ROC, jeden v provedení s přenosnou základnou, druhý byl napojen na obrněné vozidlo Patriot, a demonstroval tak možné použití u mobilních prostředků.

Slovenské společnosti MSM Group a ZVS odborníkům i veřejnosti předvedly širokou škálu munice a moderních ručních zbraní včetně pistolí ZVS P20 a P21. Eldis a CS Soft pak prezentovaly své produkty v oblasti radarové techniky a systémů pro řízení letového provozu.

Zbrojní veletrh Eurosatory, který se koná jednou za dva roky, se řadí svým významem i rozsahem k největším na světě a je určen především pro odbornou veřejnost. Na předchozím ročníku se prezentovalo 1572 vystavovatelů z 56 zemí a celková bilance veletrhu činila 57.018 návštěvníků. Letos Eurosatory hostilo více než 1750 vystavovatelů z 63 zemí, přičemž návštěvníků z řad odborné veřejnosti bylo více než před dvěma roky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - rokyta.p
19. 6. 2018 09:30
hlavně když kape
Jean-Pierre Strager je legenda, komunistické Tatry na Paris Dakar :-! :yes: Nemusi pršet, hlavně když kape ;-)