Tvůrce kryptoměny Tron koupil za 140 milionů dolarů legendární BitTorrent na P2P přenos souborů

justinsun2
0Zobrazit komentáře

Stahování nelegálních dat přes takzvané torrenty je již dávno historií a dnes se tato technologie využívá k podobným účelům o poznání méně. Nová generace uživatelů totiž ani neví, že když před takřka 14 lety poprvé spatřil světlo světa BitTorrent, stojící za celou technologií, sdílení dat mezi uživateli (P2P) fungovalo na podobných principech, jako dnešní blockchain pro kryptoměny.

Původní myšlenkou BitTorrentu bylo snížení datové zátěže na servery, kde jsou uložena data, rozdělením přenosů mezi aktivní uživatele. A nyní je tato technologie společně s firmou BitTorrent poprvé na prodej. Za celkem 140 milionů dolarů v hotovosti ji dle serveru TechCrunch koupil zakladatel a CEO startupu Tron, Justin Sun, stojící za stejnojmennou kryptoměnou.

twisto

Přečtěte si takéTwisto.cz začalo u karetních transakcí automaticky zobrazovat loga prodejců a mapu, kde proběhla platbaTwisto.cz začalo u karetních transakcí automaticky zobrazovat loga prodejců a mapu, kde proběhla platba

Jednání dle všeho trvala zhruba jeden až dva měsíce a nyní se čeká na oficiální podpis dokumentů a finalizaci dohody. BitTorrent má dle posledních informací zhruba 170 milionů aktivních uživatelů, převážně ve své aplikaci BitTorrent Now, která nabízí streaming hudby a filmů od nezávislých autorů, kteří jsou ochotni část svého obsahu nabídnout zdarma či za minimální cenu.

btnow

Bližší detaily ohledně využití technologie BitTorrentu Tronem prozatím nejsou, ale vzhledem k tomu, že jeho CEO Justin Sun měl dlouhodobě plány na vytvoření vlastní platformy pro sdílený obsah, mohl by tak poprvé Tron představit pod svojí firmou opravdu zajímavý produkt, který by ho legitimizoval v očích veřejnosti. Již dříve byla totiž firma nařčena z kopírování ostatních white paperů (záměrů byznysu) do svého, který byl publikován před výběrem prostředků přes ICO při vydávání nové kryptoměny Tron.

Tron aktuálně drží prostředky ve výši zhruba 1,5 miliardy dolarů a cena za jeden kus kryptoměny TRX se blíží 0,045 dolarům. Bližší podrobnosti o akvizici se pravděpodobně dozvíme ke konci tohoto týdne, kdy by měl Tron dokončit svůj přerod v samostatnou kryptoměnu, nezávislou na standardu ERC20 založeném na blockchainu Ethereum.

Foto: Tron, BitTorrent

Diskuze (0)

Novinka

Anonym