Apple Pay je ode dneška dostupné v Polsku. Jak je na tom Česko?

Filip HouskaFilip Houska

applepay-1
0Zobrazit komentáře

Platební služba Apple Pay, díky které je možné uskutečňovat platby pomocí iPhonu, Apple Watch nebo MacBooku, se opět rozšiřuje. Poté, co Apple před pár měsíci oznámil chystanou podporu Ukrajiny (kde už služba funguje), Polska a Norska, se Apple Pay nově dostává právě do druhé zmíněné země.

V Polsku ji od dnešního dne podporuje 8 bank, jmenovitě Alior, BGŻ BNP Paribas, BZ WBK, Getin, mBank, Nest Bank, Pekao a Raiffeisen Polbank. V průběhu září by se Apple Pay mělo dostat i do portfolia největší tamní banky PKO BP a průběžně se bude objevovat i větší podpora u maloobchodních prodejců.

tezost

Přečtěte si takéTvůrci kryptoměny Tezos, která v ICO vybrala 232 milionů dolarů, plánují po roce její spuštěníTvůrci kryptoměny Tezos, která v ICO vybrala 232 milionů dolarů, plánují po roce její spuštění

Polsko se navíc stává v pořadí 28. zemí světa, kde tato platební možnost z dílen Cookovy společnosti funguje. V květnu byla například zpřístupněna na Ukrajině a do konce letošního roku by se měla objevit i v Norsku. Naneštěstí však stále chybí v České republice a na Slovensku a dokonce také v Německu, u kterého by většina čekala, že se tam objeví v první, potažmo druhé vlně.

applepay

České banky vyčkávají

Řada tuzemských bank se na příchod Apple Pay do Česka postupně připravuje, nicméně ani ony nemají žádné přesné informace. Například MONETA Money Bank se chce stát první českou bankou, která by Apple Pay hned po zpřístupnění začala podporovat. Podobně to vnímá i J&T Banka. Nepochybně se však o zakomponování Apple Pay do vlastních portfolií bude snažit většina větších bank v Česku.

Avšak ta nejdůležitější otázky: kdy? Podle různých spekulací by se na český trh mohla služba dostat v prvním pololetí příštího roku. Opět se ale nejedná o potvrzené informace. CzechCrunch již několikrát pokládal dotazy ohledně Apple Pay v Česku samotné společnosti Apple, avšak zatím bez jakékoliv odpovědi.

apple-october-2016-exxvent-1

Foto: Apple

Šéf Applu Tim Cook

Foto: Apple Newsroom

Diskuze (0)

Novinka

Anonym