19. června 2018 • 21:00

Hrůza a katastrofa! Polská média kritizují výkon proti Senegalu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pod titulkem „Hrozný zápas“ referuje list Gazeta Wyborcza o prohře polské fotbalové reprezentace v prvním utkání na mistrovství světa se Senegalem 1:2. „Nejdříve vlastní gól, pak katastrofa,“ uvedla na svém webu televize TVN 24, podle které polským fotbalistům chyběly nápady i šance, zato je trápila přemíra chyb a prohraných soubojů, a nakonec i strašlivá smůla. „Poláci nezvládli nervy,“ míní deník Przeglond Sportowy.



„Dlouho to byl dosud nejnudnější zápas na fascinujícím šampionátu. Pak se stal radostným pro soupeře, a tím děsivější pro nás. Až tak, že je těžké z něj vybrat drobky naděje do budoucna,“ usoudila Gazeta Wyborcza.

Prý ani největší pesimista by nepředpokládal, že Polsko prohraje po tak kuriózních gólech, fakticky vlastních brankách, a to tím spíše, že si tým jindy držel slušnou úroveň. Komentátory listu zaskočila rozporuplnost v tom, že složení týmu bylo „ultraofenzivní“, ale jeho hra nesmělá. A hlavně - každý hrací systém je nanic, pokud selžou klíčoví hráči.

„Senegalci nás vyřídili chladnokrevně,“ konstatovala Gazeta Wyborcza s tím, že příležitost rehabilitovat se dostanou Poláci v neděli v zápase „poslední šance“ s Kolumbií.

Fotbalisté Senegalu se radují z branky do sítě Polska
Fotbalisté Senegalu se radují z branky do sítě Polska

Podle deníku Przeglond Sportowy bylo tradici učiněno zadost - pouze v roce 1974 bíločervený tým dokázal vyhrát první zápas na mistrovství světa. Proti africkému mužstvu ale Poláci podle komentátora hráli zoufale a všichni zklamali, s výjimkou stopera Michala Pazdana, což ale byla slabá útěcha.

„Tlak a očekávání opět přerostly polské hráče, ti nezvládli nervy a dělali nejhloupější chyby. Ztráceli míč, nepřesně si přihrávali. Už tradičně tým až příliš často a snadno inkasoval. Góly padly po chybách, za které by se styděli i junioři,“ napsal deník s varováním, že porážka s Kolumbií by pro polský tým znamenala nejspíše vyřazení ze šampionátu.

„Nechali jsme se nachytat,“ míní server Wirtualna Polska, podle kterého Poláci prohráli po „dramaticky slabé hře“, které „chyběl nápad i odhodlání“. Poláci prý v prvním poločase vypadali, jakoby se poprvé sešli předevčírem a kdosi jim nařídil hrát v jednom týmu.

„Robert Lewandowski nebyl na hřišti vidět, křídla byla odříznutá. Krychowiak nebyl Krychowiakem - a to, že vsítil čestný gól, situaci nijak nezměnilo. Jakoby tým ztratil srdce, první známky znechucení se projevily už po čtvrthodince hry: hráči ztráceli míč, přihrávky nenacházely spoluhráče a o příležitosti vystřelit ani nesnili. Poláci jako ve škole začali rok oznámením, že nejsou připraveni na první lekci,“ usoudil server.

Góly

Domácí: 86. Krychowiak

Hosté: 37. Cionek (vl.), 60. Niang

Sestavy

Domácí: Szczęsny – Ł. Piszczek (83. Bereszyński), Pazdan, Cionek, Rybus – Krychowiak, P. Zieliński – Błaszczykowski (46. Bednarek), Milik (73. Kownacki), Grosicki – Lewandowski (C).

Hosté: K. N'Diaye – Wagué, Koulibaly, Sané, Sabaly – Mané (C), Gueye, N'Diaye (87. Kouyaté), Sarr – Niang (75. Mou. Konaté), Diouf (62. N'Doye).

Náhradníci

Domácí: Białkowski, Fabiański, Jędrzejczyk, Bednarek, Góralski, Linetty, Teodorczyk, Glik, Peszko, Bereszyński, Kurzawa, Kownacki

Hosté: Diallo, Gomis, M'Bengue, Mbodji, Sow, Kouyaté, N'Doye, Konaté, Sakho, Ndiaye, Baldé, Gassama

Karty

Domácí: Krychowiak

Hosté: Sané, Gueye

Rozhodčí

Nawaf Shukralla – Yaser Tulefat, Taleb Al Marri

Stadion

Otkrytie Arena (Moskva)

Návštěva

44 190 diváků

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Kolumbie 3 2 0 1 5:2 6
2. Japonsko 3 1 1 1 4:4 4
3. Senegal 3 1 1 1 4:4 4
4. Polsko 3 1 0 2 2:5 3

FAKTA MS: (Huri)Kane vystřílel výhru Anglie, Lukaku pomohl dvěma góly Belgii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud