20. června 2018 • 18:50

Uruguay - Saúdská Arábie 1:0. Suárez trefil postup pro favorita

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Uruguaye a domácího Ruska se stali prvními dvěma postupujícími do osmifinále mistrovství světa. Jihoamerický celek ve svém druhém duelu skupiny A porazil gólem Luise Suáreze Saúdskou Arábii 1:0, navázal na úvodní výhru rovněž 1:0 nad Egyptem a na MS se probojoval do vyřazovací fáze potřetí za sebou. Uruguayské vítězství vyneslo definitivu postupu i Rusku, které rovněž dosud na turnaji neztratilo ani bod a ze skupiny jde dál poprvé od roku 1986.



Góly

Domácí: 23. L. Suárez

Hosté:

Sestavy

Domácí: Muslera – Varela, J. Giménez, Godín (C), Cáceres – C. Sánchez (82. Nández), Vecino (59. Torreira), Bentancur, C. Rodríguez (59. Laxalt) – Cavani, L. Suárez.

Hosté: Uvaís – Braík, Os. Havsáví (C), Buláihí, Šahrání – Džasím (44. Mudžahví), Utajf – Davsárí, Faradž, Bahabrí (75. Kanú) – Muválad (78. Šáhlaví).

Náhradníci

Domácí: Campaña, Silva, Silva, Pereira, Coates, Nández, Torreira, Laxalt, De Arrascaeta, Stuani, Gómez, Urretaviscaya

Hosté: Majúf, Musáilim, Harbí, Havsáví, Havsáví, Šahrí, Chaíbrí, Kanú, Chaibárí, Mudžahví, Šáhlaví, Asírí

Rozhodčí

C. Turpin – N Danos, C. Gringore

Stadion

Rostov Arena (Rostov na Donu)

Návštěva

42678 diváků

V posledním třetím kole skupiny A půjde už jen o to, kdo postoupí do osmifinále z prvního místa. V lepší pozice je Rusko, jemuž proti Uruguayi stačí remíza. Saúdská Arábie po debaklu 0:5 od domácího výběru ani ve druhém duelu na šampionátu neskórovala a s turnajem se rozloučí v zápase s Egyptem, který je rovněž bez bodu.

Suárez 52. reprezentačním gólem stylově oslavil jubilejní 100. start v národním dresu. Uruguay, která v březnu na turnaji v Číně porazila český celek 2:0, potvrdila formu a zvítězila popáté za sebou. Navíc v pěti letošních zápasech neinkasovala. Naopak Saúdové na světovém šampionátu podvanácté po sobě nezvítězili.

Saúdská Arábie po úvodním debaklu s Ruskem začala tentokrát lépe a celou první půli držela s velkým favoritem krok. Její defenziva však zaspala ve 23. minutě. Gólman Uvaís, který nahradil Majúfa, podběhl rohový kop a Suárez z první pohotově uklidil míč do prázdné branky.

Do přestávky měl dvě šance na vyrovnání Bahabrí, ale nejprve jeho ránu vytáhl na roh gólman Muslera a poté saúdskoarabský záložník v solidní pozici pálil nad.

V 51. minutě vyrazil Suárezův přímý kop brankář Uvaís a pojistku nepřidal ani po hodině hry Sánchez, který hlavou po Cavaniho centru minul. Cavani pak deset minut před koncem tečoval střelu těsně mimo, dvojnásobní mistři světa z let 1930 a 1950 Uruguayci i tak už tři body udrželi.

Uruguayští fotbalisté zdolali Saúdskou Arábii, čímž si zajistili postup do osmifinále MS v Rusku
Uruguayští fotbalisté zdolali Saúdskou Arábii, čímž si zajistili postup do osmifinále MS v Rusku

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Uruguay 3 3 0 0 5:0 9
2. Rusko 3 2 0 1 8:4 6
3. Saúdská Arábie 3 1 0 2 2:7 3
4. Egypt 3 0 0 3 2:6 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud