iSport.cz
20. června 2018 • 18:40

Kok*t Pepe! Portugalec zase simuloval, je terčem posměchu a kritiky

Autor: iSport.cz, Adam Procházka
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský stoper Pepe (35) okořenil závěr zápasu skupiny B na fotbalovém mistrovství světa s Marokem (1:0). V 91. minutě se poroučel na zem poté, co ho marocký kapitán Mehdi Benatia poplácal po zádech a odstartoval strkanici. Za své herecké představení sklidil obránce tureckého Besiktase kritiku a stal se terčem posměchu. 



Konec překvapivě vyrovnané bitvy mezi Portugalskem a Marokem nabídl hektický závěr. Nejen, co se výsledku týče. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova sice uhájilo těsné vítězství 1:0, které mu zajistil Cristiano Ronaldo, ale černý stín vrhl na zápas Pepe. Poté, co ho Mehdi Benatia poplácal po ramenou, předvedl teatrální pád a reakci, která se s činem Maročana neslučovala, navíc vyprovokoval strkanici několika hráčů.   

Jako jeden z prvních reagoval na Pepeho simulaci po poplácání od Benatii fotbalový komentátor a bývalý anglický fotbalista Gary Lineker. „Pořád je to kokot," napsal na svém twitterovém účtu. O chvíli později se přidala další bývalá fotbalová hvězda Nor John Arne Riise. „Není divu, že je Pepe nenáviděný." vyjádřil se na sociální síti. Italský sportovní moderátor Andriano Del Monte na konto Pepeho ironicky zavtipkoval. „Přeji mu rychlé zotavení." 

Pětatřicetiletý obránce v tom ale nebyl v zápase s Marokem sám. Pět minut před ním se pokusil získat penaltu Cristiano Ronaldo, když se svalil ve vápně poté, co za ním proběhl marocký Amrabat. Ronaldo to zkusil, ale nakonec bral situaci s úsměvem. To Pepe rozjel pěknou melu. 

Není to jeho první herecký výkon. Dříve se podobně prezentoval několikrát i v dresu Realu Madrid. Zavzpomínejme třeba na El Clásico s Barcelonou v rámci čtvrtfinále Copa del Rey v roce 2012, kdy Pepe nafilmoval pád po souboji s Cescem Fábregasem. Ještě hůře se předvedl o pár minut později, když po jednom z nedovolených zákroků zůstal na trávníku sedět Messi a Portugalec situace využil a šlápl mu na ruku. Je vidět, že Pepe příliš nezvládá vypjaté situace.  

Portugalský trenér Fernando Santos na situaci po utkání nijak nereagoval, nicméně po nepřesvědčivém výkonu svého týmu nešetřil kritikou. „Vyhráli jsme, ale náš výkon nebyl ideální. Ztratili jsme kontrolu nad zápasem, zkazili hodně přihrávek a přišli o sebevědomí. Nedokážu to vysvětlit. Když v zápase proti hráčům, jaké má Maroko, nemáte míč, dostanete se do problémů. Máme silný tým, ale musíme se zlepšit. V obraně jsme hráli dobře, ale je třeba předvést víc a mít větší držení míče."

To marocký kouč Hervé Renard byl na své svěřejnce pyšný. „Z výkonu svého týmu nejsem zklamaný, jsem na hráče pyšný. Stejně jako v prvním utkání s Íránem jsme si vypracovali hodně šancí a já nikoho nebudu kritizovat. Dostali jsme se na mistrovství světa po dvaceti letech a ukázali, že umíme hrát fotbal. Na tomto moskevském stadionu jsme měli pocit, že hrajeme v Casablance, což nám hrozně pomohlo, bohužel jsme nedokázali vstřelit gól," uvedl kouč mužstva, které po dvou porážkách jako první na turnaji s jistotou skončí po základní skupině. 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud