Světelská svatojánská noc bude zaměřená především na děti. „Chtěli jsme, aby Svatojánská noc měla opravdu pohádkovou atmosféru a aby si děti připravenou zámeckou trasu náležitě vychutnaly,“ poznamenala majitelka zámku Helena Degerme.

Na dětské trase plné překvapení na ně budou čekat různé pohádkové postavy v podání divadelního souboru Dinosaurus. Setkají se tu třeba s tajuplnou Bílou paní nebo upírem a možná od nich dostanou i nějaké pěkné dárky.

Vepřové hody ve Vepříkově.
Vesnice roku je letos Vepříkov, bodovaly i ostatní obce z Vysočiny

„Zámecká trasa plná pohádkových postav bude trvat zhruba hodinu. Součástí programu nakonec bude také zapálení svatojánského ohně a opékání buřtů,“ doplnila Helena Degerme s tím, že na akci je nutné se předem objednat, volná místa se totiž rychle plní. Prohlídky začínají v 18, 19 a 20 hodin. V případě, že bude hodně zájemců, přidá se ještě prohlídka ve 21 hodin. Rezervovace jsou možné na telefonu 778 075 588 nebo info@zameksvetla.cz.

Pořadatelé pro malé návštěvníky připravili opravdu bohatý program, na zámku se ale nebudou nudit ani dospělí. Čekat tu na ně budou také komentované večerní prohlídky.