Podívejte se na virtuální prohlídku nového pražského datového centra operátora O2

o2
0Zobrazit komentáře

Jeden z největších mobilních operátorů v Česku, O2, který spadá pod investiční skupinu PPF miliardáře Petra Kellnera, se chystá na Praze 13 – Stodůlkách vybudovat zcela nové datové centrum, kde by měla být uložena část dat klientů. Centrum dostane pokročilý systém zabezpečení se čtením biometrických údajů, bez kterých se do něj nepůjde dostat.

Jako první v Česku, respektive v celé střední Evropě, získala datová centra O2 certifikaci zabezpečení TIER III, která se vyznačuje nepřetržitým provozem, umístěním mimo záplavové oblasti, vysokým stupněm zabezpečení proti požáru a živelným pohromám a také elektrickým zabezpečením. Data do datového centra se mimo jiné nepřenášejí přes klasické internetové spojení, ale přes dvě přímé vysokorychlostní linky, které minimalizují riziko jejich úniku nebo ztráty.

mar

Přečtěte si takéV USA se schyluje ke schválení léku s obsahem marihuany, který by měl léčit epilepsiiV USA se schyluje ke schválení léku s obsahem marihuany, který by měl léčit epilepsii

V souvislosti s vybudováním nového centra si navíc O2 připravilo i podrobnou virtuální prohlídku od českého studia Movisio, a to jak exteriéru budovy, tak interiéru, včetně podrobných informací o zabezpečení, úschovy serverů v jednotlivých částech a připojení.

o2prohlidka

V datovém centru ve Stodůlkách bude k dispozici celkem 8 datových sálů s celkovou plochou 2 288 metrů čtverečních. V kombinaci s ostatními centry disponuje O2 u svých center plochou 7 300 metrů čtverečních. Lokace se přidá ke dvěma existujících pražským datovým centrům a třem mimo Prahu – v Hradci Králové, Brně a Uherském Hradišti.

O2 za rok 2017 vytvořilo obrat 37,7 miliardy korun se ziskem ve výši 5,5 miliardy korun po zdanění a odpisech. Mezi klienty společnosti patří mimo jiné i Seznam.cz, KPMG či Český rozhlas.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym