Alza.cz otevírá v Praze druhou bezobslužnou Prodejnu budoucnosti

Filip HouskaFilip Houska

alza-prodejna
0Zobrazit komentáře

Začátkem letošního roku otevřel český e-commerce gigant Alza.cz první pobočku takzvané Prodejny budoucnosti, futuristického obchodu, kde není žádný zaměstnanec a zákazník se obsluhuje (včetně orientace v místnosti) zcela sám. Projekt, který odstartoval na pražské Floře, se ihned začal setkávat s vesměs pozitivními reakcemi od zákazníků, přičemž za prvních 5 měsíců vygeneroval až 23 milionů korun. Nově se vedení Alzy rozhodlo, že je čas otevřít další, avizovanou pobočku.

V pořadí druhá Prodejna budoucnosti se má v pondělí 25. června otevřít v okolí metra Budějovická, konkrétně na ulici Antala Staška. Oproti pobočce na Floře má však projít několika změnami, které pomohou zákazníkům s orientací a celkovým nákupním zážitkem. Novinkou má být strop s kompletním nasvícením, pochopitelněji umístěná navigace nebo na míru řezané desky z cembritu. Zajímavou inovací je také to, že s operátorem bude moci v místnosti komunikovat odkudkoliv.

applepay-1

Přečtěte si takéApple Pay je ode dneška dostupné v Polsku. Jak je na tom Česko?Apple Pay je ode dneška dostupné v Polsku. Jak je na tom Česko?

Co se týče obrazovky pro případný videochat, díky němuž se zákazník může na jednotlivé postupy zeptat příslušného „virtuálního“ zaměstnance, ta bude na pobočce na Budějovické zapuštěna do zdi a nabídne lepší kvalitu obrazu i zvuku. Změny nastaly i v rozměrech jednotlivých boxů, kam se objednané zboží umísťuje. Ty mají nově více reflektovat velikost daných produktů včetně zahrnutí slotů pro výrobky velikostně jako televize.

„Stěžejní rysy zůstanou stejné jako u pilotu. Prodejna bude nadále sloužit pro komfortní a rychlé vyzvedávání objednávek i pro nákupy na místě s asistencí video operátora. Na základě získaných zkušeností jsme ale upravili interiér, pozměnili světelnou navigaci, přidali hlasovou asistenci v hlavní místnosti a také velikosti schránek více odpovídají požadavkům zákazníků.

Skladem zde bude například i nová generace noteboků s ultrarychlou pamětí Optane společnosti INTEL, kterou má Alza jako první exkluzivně v ČR,“ uvádí ředitel expanze a facility Alza.cz Jan Moudřík.

IMG_1073_B

Nonstop samoobslužná prodejna Alzy

3153B2AE-F806-45F5-8984-2D81F698C823
9EC067C9-CAD9-45C8-B728-4705CA8330C3
IMG_1113_B

Diskuze (0)

Novinka

Anonym