Hermannová úpěla při masáži bolestí, potom cítila na domácím kurtu až nadpozemskou energii

Ondřej Zoubek Ondřej Zoubek
22. 6. 2018 17:48
Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová drží český prapor na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbale v Ostravě. Jako jediná ženská dvojice postoupily do osmifinále.
Barbora Hermannová (vpravo) překonala problém s lýtkem a proti Ukrajinkám už byla fit.
Barbora Hermannová (vpravo) překonala problém s lýtkem a proti Ukrajinkám už byla fit. | Foto: Dalibor Sosna

Ostrava - Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová zdolaly ukrajinskou dvojici Valentyna Davidovová, Jevgenija Ščypkovová a zahrají si na ostravském Beach Open v osmifinále. Mezi nejlepších šestnáct párů turnaje prošly jako jediná česká ženská dvojice.

Sluková s Hermannovou zvítězily dvakrát 21:17, ale výhra se nerodila lehce. "Vyhrát ošklivě je podle mě ve sportu největší umění. Občas se to musí ušmudlat vším, čím to jen jde," řekla Sluková. "Ve hře byly skvělé momenty, ale i pasáže, kdy jsme si to zbytečně nechaly utéct," dodala.

"Je přehnaně kritická," prohlásila na adresu spoluhráčky Hermannová v žertu. Konec čtvrtečního utkání ve skupině zkomplikovala blokařce křeč v lýtku, ale na páteční start play off se dala Hermannová dohromady.

Večer po zápase musela na masážní stůl. "Náš fyzioterapeut Karel se o mě včera postaral. Zatlačil na mě, až jsem málem prokousla lehátko. Měla jsem lýtka stažená a potřebovala jsem je rozmasírovat, v zápase mě to pak vůbec nebolelo," podotkla sedmadvacetiletá volejbalistka.

Češky si znovu užily podpory diváků na centrálním kurtu. Ta byla ještě o něco bouřlivější než v první den turnaje. "Jsem hrozně spokojená. Diváci předčili má očekávání, jsou skvělí," chválila Sluková, jejíž otec Rudolf patří v hledišti k hlavním rozeřvávačům.

"Nejraději by nám přišel zařvat na lavičku, jak moc nás podporuje," smála se Hermannová. Ostravská rodačka ocenila skandování a řev domácího publika zejména ve druhé sadě, kterou Češky zlomily až v závěru.

Za stavu 17:17 se schylovalo k dramatické koncovce, jenže opařené Ukrajinky už se nezmohly ani na bod. "Fanoušci v takový moment ženou domácí hráče svou energií. Z obecenstva to asi není natolik cítit, ale na hřišti je ta energie až nadpozemská," usmívala se Hermannová.

V sobotním osmifinále nastoupí česká dvojice proti Polkám Katarzyně Kociolkové a Kinze Kolosiňské, přemožitelkám Michaly Kvapilové s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou. "Známe je dobře, byly s námi na soustředění. Trenéři se taky navzájem znají," prozradily Češky.

Polky měly díky prvenství ve skupině v pátek volno. "Doufám, že budou ztuhlé, že se vůbec nehýbaly a nepůjde jim to," culila se Sluková.

 

Právě se děje

Další zprávy