Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Ticho v předaleké galaxii. Disney odkládá plány na vedlejší filmy ságy Star Wars

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - Kasovní neúspěch snímku Solo: Star Wars Story zapříčinil to, že společnost Disney odkládá ostatní vedlejší filmy ságy Star Wars na neurčito. S informací přišel server Collider. Filmy z hlavní dějové linie to ale neovlivní.

Snímek Solo: A Star Wars story vypráví příběh mládí Hana Sola (Alden Ehrenreich). foto: Starwars.com

Další z vedlejších filmů ságy Star Wars měl být pravděpodobně snímek o mistrovi rytířů Jedi, odvážnému Obi-Wanovi Kenobimu. Některé zdroje spekulovali i o filmovém příběhu nejznámějšího lovce odměn, v mandalorianské zbroji zakutého Boba Fetta (toho měl mít pod taktovkou James Mangold, režisér oceňovaného Logana). Zatím nejsou žádné informace o budoucnosti těchto projektů.

Tyto dva filmy ale nejsou jediným plánovaným vedlejším projektem z daleké, předaleké galaxie - O jeden film ze z daleké, předaleké galaxie se měli postarat i David Benioff a Daniel Brett Weisz, tvůrci populárního seriálu Hra o trůny. Tuto spolupráci společnost LucasFilms oznámila v únoru. V březnu zase přišlo oficiální oznámení o tom, že se připravuje hraný seriál pod taktovkou Jona Favreaua (Iron Man, Kniha džunglí). Také u těchto projektů není budoucnost známa.

Luke Skywalker se chystá zaútočit na Hvězdu smrti.
Postavu Landa Calrissiana si ve filmu Solo: A Star Wars story zahrál Donald...

Solo střílel první

Záhada mizejícího meče. Filmařská chyba v posledních Star Wars ‚pobavila‘ fanoušky

Nízké tržby Sola odrážejí nezájem publika a určitou „vyčerpanost“ celé ságy, která nyní chrlí filmy průměrnou rychlostí jednoho snímku za tři čtvrtě roku. Solo šel do kin vlastně jen chvíli poté, kdy z nich zmizela epizoda Poslední z Jediů. Solo navíc kvůli četným přetáčkám stál 250 milionů dolarů a stal se tak nejdražším dílem v historii ságy. Rozhodnutí ostatní filmy odložit na neurčito se tak v horizontu věcí budoucích jeví jako rozumné řešení.

Původním plánem společnosti Disney bylo pomocí vedlejších filmů a seriálů vytvořit univerzum ne nepodobné marvelovskému filmovému universu (MCU), kde by spolu všechny filmy a seriály souvisely a slévaly se v jeden větší celek.

Fanoušci se každopádně určitě dočkají deváté epizody hlavní dějové ságy pod vedením režiséra J. J. Abramse. Ta by měla do kin vstoupit v prosinci 2019.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!