YouTube nově umožňuje placené předplatné videokanálů a prodej vlastních produktů

Nela VítováNela Vítová

neistatyoutube
0Zobrazit komentáře

Největší globální platforma pro sdílení videí YouTube představila novinky, které se dotknou jak tvůrců obsahu, tak i samotných diváků a fanoušků. YouTube totiž nově nabídne uživatelům možnost členství k získaní prémiových možností a tvůrcům jednodušší prodej vlastního zboží i živé vysílání předem nahraného videa.

YouTube dává tvůrcům obsahu možnost vydělávat si tím, co je baví. Díky firmám, které si na YouTube platí reklamu, mohou youtubeři podnikat tvorbou videí, což dříve bylo nemyslitelné. Ačkoliv většina přijmů YouTube jde právě z inzerce, společnost se chce zaměřit i na to, jak pomoci tvůrcům propojit se se svými fanoušky, a mít tak možnost budovat ještě silnější komunitu.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Přečtěte si takéOnline supermarket Kosik.cz zavádí platby stravenkamiOnline supermarket Kosik.cz zavádí platby stravenkami

Firma tvrdí, že k těmto inovacím ji přivedla například funkce Super Chat, kterou představila loni, a která sledujícím umožňuje zaplatit si za připnutý komentář během živého vysílání u youtuberů. Vedle toho YouTube umožňuje fanouškům také nakupovat lístky na koncerty přímo z kanálů jednotlivých hudebníků nebo propojit stránky, kde mohou diváci rovnou nakupovat zboží zmíněné ve videu a podobně. Jelikož se tato vylepšení ukázala jako výdělečná, na platformě se jich objeví více.

youtube

Předplatné kanálu přinese vylepšené možnosti pro sledující

Jednou z novinek bude možnost měsíčního předplatné za 4,99 dolarů (110 Kč), díky kterému diváci získají přístup k jedinečným znakům, novým emotikonům, příspěvkům určeným pouze pro členy komunity i k jedinečným živým vysíláním a videím od svých oblíbených tvůrců. Tato možnost bude zpřístupněna všem kanálům s více než sto tisíci odběrateli pod novým názvem „Předplatné kanálu“.

Zjednodušené funkce pro prodej zboží

Prodej vlastních produktů je pro youtubery možný již delší dobu. Díky nové spolupráci YouTube se společností Teespring, která zajišťuje potisk různých předmětů s vlastním designem, by to nyní však mělo být ještě jednodušší. Tvůrci si budou moci vybrat z více než 20 různých produktů, vytvořit si vlastní design, a poté je prodávat skrze tlačítko na svém kanálu. Tato možnost je již nyní zpřístupněna všem americkým kanálům s více než sto tisíci odběrateli.

Tzv. „Premieres“ pro lepší propojení diváka s youtuberem

Jelikož si YouTube stojí za tím, že propojení tvůrců a fanoušků tvoří jádro celého video průmyslu, představuje nové vylepšení s názvem Premieres. S touto možností budou tvůrci moci zveřejnit předem nahraná videa živě. V okamžiku, kdy se někdo z nich rozhodne takové video vydat, YouTube automaticky vytvoří novou veřejnou stránku, kde budou fanoušci mít možnost v daném okamžiku komunikovat jak mezi sebou, tak i se samotným youtuberem.

Tato funkce by měla zajistit lepší kontakt tvůrců s jejich diváky, a posílení fanouškovské základny. Premieres by měly být plošně dostupné během několika následujících dní.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym