Události České televize bude poprvé moderovat Světlana Witowská a Martin Řezníček

V neděli večer se v hlavní zpravodajské relaci České televize poprvé představí nová dvojice moderátorů, Světlana Witowská a Martin Řezníček. A hned v pondělí 25. června budou mít po  Událostech oba noví moderátoři premiéru i v pořadu Události, komentáře. Nejsou to jediné změny ve zpravodajských pořadech České televize.

Světlana Witovská a Martin Řezníček doplní v Událostech Danielu Písařovicovou, Marcelu Augustovou, Jakuba Železného a Michala Kubala. Tato šestice moderátorů se od pondělka bude nově pravidelně střídat i v pořadu Události, komentáře.

„Silnějším propojením obou pořadů chce Česká televize akcentovat roli Událostí, komentářů jako své druhé stěžejní zpravodajské relace, a nabídnout tak divákům ještě výraznější zpravodajsko-publicistický pořad i v pozdně večerním vysílacím čase,“ uvedla mluvčí České televize Karolína Blinková. 

„Tým moderátorů Událostí a Událostí, komentářů je sestaven ze zkušených novinářů, osobností s dlouholetou praxí ve zpravodajství, kteří moderovali klíčové politické diskuse, předvolební debaty i speciální diskusní formáty,“ řekl ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal.

„Na Události i Události, komentáře se těším, ale přicházím do nich s pokorou. Nastupujeme s Martinem do týmu skvělých kolegů, se kterými budu velmi ráda spolupracovat. Interview ČT24 mi asi bude chybět, ale moc ráda zůstanu jeho divačkou, protože moje vysílací dny přebírá náš zkušený kolega Dan Takáč. Jemu i našemu novému týmu přeju hodně štěstí a spokojené diváky,“ uvedla moderátorka Světlana Witowská.

Martin Řezníček
Zdroj: ČT / ČT24

„Jsem rád, že po několika měsících příprav a zkoušek, včetně nových technologií, nabídneme inovované Události, komentáře. Pro mě osobně to znamená po pěti letech ve Spojených státech novou výzvu při moderování hlavní zpravodajské i hlavní večerní diskusní relace, na kterou se moc těším, stejně jako na Světlanu a ostatní kolegy. Jsem poctěn, že mi tuto práci vedení zpravodajství nabídlo,“ řekl Martin Řezníček.

Nové tváře budou mít i nové studio

Změny ve zpravodajských pořadech České televize rovněž reagují na profesní postup zkušených redaktorů ČT24. Lukáš Dolanský nedávno přešel na pozici zahraničního zpravodaje v Bruselu, David Borek vystřídá na pozici zahraničního zpravodaje v Izraeli Jakuba Szántóa a Daniel Takáč se ujme podvečerního Interview ČT24, kde doplní Zuzanu Tvarůžkovou.

Události, komentáře se v pondělí představí divákům nejen s novými moderátory, ale i z nového, již ne virtuálního, studia. Formát pořadu, který staví na střídání zpravodajských a diskusních pasáží, ale zůstane zachován.

„Stejná praxe, tedy představení zprávy a následný zpravodajský rozhovor s jejím aktérem, odborníkem na téma či jiným vhodným respondentem, je osvědčená i v zahraničních televizích, včetně veřejnoprávní britské BBC,“ uzavírá Zdeněk Šámal.