Blíží se festival Aerodrome. Přiveze mnoho hvězd včetně Limp Bizkit nebo Lany Del Ray

Již za pár dní začíná v Panenském Týnci festival Aerodrome. Ve třech „našlapaných“ dnech představí hvězdy zvučných jmen i to nejlepší z české hudební scény.

Aerodrome Festival, dříve jednodenní hudební akce především pro příznivce rocku, hard coru a metalu, se v letošním roce představí ve zbrusu nové podobě. Z jedodenní záležitosti se stává třídenní a z pražských Letňan se přesouvá do prostorů letiště v Panenském Týnci. 

„Chceme naučit Čechy chodit na světový festival doma. Aby se jim více vyplatilo zůstat tady než odjíždět do ciziny,“ říká k line-upu, který si nezadá s velkými zahraničními festivaly, slovenský miliardář Igor Rattaj, který má celou akci na svědomí.

Dramaturgie nabídne multižánrový rozměr a během tří dnů od 28.–30. června vystoupí na dvou pódiích přes třicet zahraničních účinkujících od hvězdných stálic hudební scény až po nejvýraznější objevy posledních let. Příznivci tvrdší muziky se mohou těšit například na Limp Bizkit, Nine Inch Nails, Stone Sour, Parkway Drive, Hollywood Undead nebo Bullet for My Valentine. Dorazí i Ice-T se svým projektem Body Count.

Na své si přijdou i příznivci hiphopové scény. Hned ve čtvrtek se představí Wiz Khalifa, který posbíral několik nominací na prestižní hudební cenu Grammy, v sobotu pak americký rapper Macklemore. Z české scény se mohou fanoušci těšit na Lipa, Ektora či Marpa

Produkce neopomněla ani tuzemskou scénu. Těšit se návštěvníci můžou třeba na Support LesbiensEddie StoilowJohn Wolfhooker, finalistku Česko Slovenské SuperStar Celeste Buckingham nebo písničkářku Lenny. Asi největší hvězdou a tahákem celého festivalu bude americká zpěvačka a skladatelka Lana Del Rey, která vystoupí v pátek krátce před půlnocí. 

Pro nemobilní bude vyřešena i doprava z metropole. Návštěvníky festivalu budou tam i zpět vozit autobusové linky, jedna od vlakové stanice Telce, druhá linka pak pojede z pražských Nových Butovic. Hudební produkce bude navíc doplněna o bohatý doprovodný program, který poskytne různé formy relaxace i vyžití pro příznivce adrenalinu po čas trvání celého festivalu.