Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Ve vedení České pošty byla bývalá Rathova spolupracovnice Snopková Haberová jen dva dny

Česko

  13:32aktualizováno  14:39
PRAHA - Z vedení České pošty byla odvolána Barbora Snopková Haberová, bývalá blízká spolupracovnice Davida Ratha a známá exministra vnitra Milana Chovance (ČSSD).

Barbora Snopková-Haberová na propagačním materiálu pivních slavností s Davidem Rathem. foto: ArchivMAFRA

Vystudovaná právnička řídila ve státním strategickém podniku úsek korporátní správy. Minulý čtvrtek ji nově jmenovaný generální ředitel Roman Knap ještě k tomu pověřil vedením divize správy majetku. Podle zdrojů LN se však ve vrcholovém managementu České pošty udržela Snopková Haberová jen dva dny.

Dotaz LN na personální změnu ve vedení podniku zatím Snopková Haberová nekomentovala. Generální ředitel Knap ovšem stručně zareagoval: „Ano,“ odepsal na otázku LN.

Knapa uvedl do funkce minulé pondělí ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar (ANO). „Podnik má obrovský řídící aparát generující vysoké náklady a zefektivnění této složky musí být pro pana Knapa klíčovým úkolem,“ řekl Metnar na tiskové konferenci. 

Česká pošta má nové vedení, na pozici generálního ředitele nastoupí Roman Knap

Personální změny začínají

Knap pak sám uvedl, že si plánuje sestavit vrcholový management podle svého. Státní podnik totiž po ohlášení vítězství Knapa v konkurzu opustil šéf divize obchodu a marketingu Jan Foubík, ředitel úseku financí Lukáš Svoboda, ředitel divize ICT a e-Governmentu Pavel Chyla a vedoucí správy majetku Aleš Pospíšil.

Generální ředitel Roman Knap v pondělí jmenoval nového ředitele divize obchod a marketing. Stal se jím dosavadní ředitel sekce korporátní obchod Martin Vránek. Ten v České poště působí od roku 2007, nejprve na pozici manažera pro firemní klientelu a posléze ředitele odboru VIP obchodu. Před nástupem do České pošty působil Martin Vránek v bankovnictví, kde se zabýval obchodem a marketingem.

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč