Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault láká na premiéru SUV kupé s technikou Dusteru. Má to ale háček

Stanislav Kolman
Diskuze (23)
Francouzská automobilka se pilně připravuje na premiéru nového crossoveru. Byť jde o globální model, my si musíme počkat. A jisté není ani to, že se vůbec dočkáme.

Společnost Renault oficiálně potvrdila místo premiéry chystané novinky. Crossover segmentu C vychází z Capturu a prvně zamíří na moskevský autosalon, jenž startuje závěrem letních prázdnin.

Moskvu si automobilka pro premiéru nevybrala náhodou. Ve stejném městě se nachází i závod, který obstará sériovou produkci. A hlavně Rusko se má stát největším odbytištěm připravovaného kousku. Renault následně zahájí expanzi na další trhy včetně Číny. Podrobnosti o dalších evropských destinacích zatím zůstávají pod pokličkou.

Stejné je to i s technickými specifikacemi, ale předpokládá se, že vůz dostane architekturu Dusteru, který se v Rusku prodává coby Renault, nikoliv Dacia. Jak naznačuje přiložená silueta, nepůjde jen o přepracovaný Captur (v Rusku Kaptur) do stylu kupé, maska a uspořádání přídě ukazují, že se novinka nechala inspirovat nejnovějším Méganem. Na dalších trzích se pak bude model prodávat na platformě páté generace Clia.

Ve srovnání s evropským Capturem se ten ruský vyznačuje delším rozvorem, vyšší světlou výškou a volitelným pohonem všech kol. Renault avizuje, že na výstaviště přiveze tzv. show car, nicméně bude mít velmi blízko k sériové produkci. Jméno modelu je zatím tajemstvím, avšak vizi možné podoby vozu nám dává talentovaný tvůrce Ascariss Design návrhem, který můžete vidět v galerii.

Stanislav Kolman
Diskuze (23)
28. 6. 2018 13:51
Re: Technika Dusteru?
Zdravím, žádné takové informace nemám. :-) Jestli to na vás z nějaké části článku tak působí, dejte mi vědět.
28. 6. 2018 12:42
Re: Technika Dusteru?
Tento článek je Kapturu (Capturu pro globální trhy). Máš to od redaktora v článku vysvětlené. Co na tom nechápeš?
28. 6. 2018 12:33
Re: Captur
Mě taky  >:D
28. 6. 2018 12:30
Re: Technika Dusteru?
Ptám se, jestli má autor článku info, zda Captur (ne Kaptur) bude mít AWD. Četl jsi mou otázku?
28. 6. 2018 12:14
Re: Technika Dusteru?
Kaptur má AWD a je již dnes na základě Dusteru. Četl jsi ten článek?