Sociální sítě | Snapchat | Hry

Spásný nápad, jak vydělat? V rámci Snapchatu má vzniknout herní platforma

Během několika posledních měsíců se na Snapchatu objevila řada herních elementů. Vypadalo to jak milé zpestření, ale jak se ukazuje, společnost Snap experimentovala s mnohem větším nápadem. Chce do své aplikace na podzim zařadit plnohodnotné hry, které by měly nalákat nové uživatele.

Informuje o tom The Information, jehož zdroje jsou obvykle u podobných zpráv přesné. Snapchat podle serveru plánuje celou vlastní herní platformu, která bude existovat paralelně se současnou sociální sítí na sdílení obrázků a videí. Firma je již dokonce domluvená s minimálně jedním vydavatelem her.

Hry, které Snapchat plánuje, nemají být jen vylepšené interaktivní filtry. Člověk by si měl v aplikaci regulérně zahrát - aktuální plán je, že v rámci Snapchatu bude existovat obchod s herními aplikacemi, které si bude moci uživatel stáhnout. Firma na nové platformě pracuje od minulého roku a dokonce za tímto účelem koupila minulý měsíc britský start-up PlayCanvas, který se zabývá tvorbou mobilních her.

Jestli ale něco podobného pomůže Snapu, majiteli Snapchatu, zvýšit zisk a získat nové uživatele, je otázka. Po finanční stránce bylo jeho poslední období silné, ale přísun nových uživatelů zarazil kontroverzní redesign aplikace. Místo klasického paření by pro uživatele mohly být atraktivní hry s rozšířenou realitou, což je technologie, kterou aplikace umí.

I Facebook, majitel konkurenčního Instagramu, plánuje investovat do her. Minulý měsíc oznámil, že chce nalákat více vývojářů k tvorbě mini her, které jsou dostupné v Messengeru a na zdi.

Společnosti Snap se zrovna dvakrát nedaří:

Váš názor Další článek: Mobil letí z výšky na zem a nic se mu nestane! Podívejte se, jak ho ochrání unikátní aktivní pouzdro

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,