Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Škody Auto chce zvýšit tržní podíl značek VW a Škoda v Indii

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Německý automobilový koncern Volkswagen plánuje rozšiřovat své aktivity v Indii, nad kterými přebírá zodpovědnost česká divize Škoda Auto.

Předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier uvedl, že cílem je zvýšit do roku 2025 podíl značek VW a Škoda na indickém trhu na pět procent. Upozornil také, že je na indickém trhu stále otevřený spolupráci s jinými automobilkami.

Podle dnešních prohlášení představitelů Škody Auto koncern v Indii plánuje rozšíření výrobních aktivit ve městě Aurangábád, vytvoření nového vývojového centra a rozšíření sítě prodejců. Škoda Auto posoudí i možnost vývozu aut vyrobených v Indii, uvedla agentura Reuters.

Německý list Automobilwoche uvedl, že Volkswagen hodlá do rozvoje svých aktivit v Indii investovat miliardu eur (26 miliard Kč) a vytvořit více než 4000 nových pracovních míst. Upozornil, že v loňském roce činil podíl všech koncernových značek v Indii pouze 0,7 procenta.

Maier uvedl, že Volkswagen měl doposud s plněním svých růstových cílů v Indii problémy. Rozhodnutí předat zodpovědnost za Indii automobilce Škoda Auto oznámil koncern minulý měsíc.

Škoda Auto loni zvýšila odbyt v Indii ve srovnání s předchozím rokem o více než 30 procent na 17.100 vozů. Na indickém subkontinentu automobilka působí od roku 2001 a v současnosti nabízí v Indii čtyři modelové řady - Rapid, Octavia, Superb a Kodiaq. Rapid se vyrábí v továrně v Púně, zatímco modely Octavia, Superb a Kodiaq firma vyrábí v Aurangábádu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
25. 7. 2018 08:45
Klasika
Klasika. Kort když jim u nás klesají prodeje. Dle mého je to smutné a zoufalé řešení. Dokud nepřijdou s ničím novým, tak ty jejich šroty stejně nikdo kupovat nebude a je jedno kde se budou rozšiřovat!
24. 7. 2018 23:44
škoda
Ty už fakt neví a plácají se v tom. Kdyby raději zamakali na ekologických vozech jako konkurence udělali by daleko lépe.
24. 7. 2018 16:19
Re: Přístup škodovky
klesají jim prodeje, proto se očividně snaží dostat jinam, s ničím novým nepřijdou, nemají lidi na to
23. 7. 2018 13:06
Přístup škodovky
Tenhle přístup škodovky mě opravdu výtáčí. Vás ne? Proč se rozšiřovat do Indie, když na českém trhu toho tolik chybí? Kdyby se raději zaměřili na nové motorizace. Pro mě je tento krok od škodovky velkým zklamáním, jak to vidíte vy?
17. 7. 2018 20:09
Škoda auto
Jasně u nás se jim klesají prodeje, tak utíkají do Indie. Typická škoda, místo toho aby se problému postavila čelem, raději utíká. Sice ČR je pro jejich zisky kapkou v moři, ale sakra, je to náš koncern!! Obrovské zklamání!