Rolling Stones dorazili do metropole už v neděli. V hotelu Hilton si objednali noční mejdan v Cloud sky baru. Tam na střeše, čtyřicet metrů nad hladinou Vltavy, si chtěli užít překrásný výhled na metropoli. Tu si spolu s prezidentem Václavem Havlem (†75) zamilovali už v roce 1990, kdy vystupovali v Praze poprvé a málem zbořili Strahov. Popíjelo se a terasa hotelu jen bzučela. Jen Jaggera na ní nebylo vidět. Už mu zřejmě nebylo hej.

Obstřik hlasivek

Proto také hned druhý den ve dvě hodiny po poledni Mick dorazil s ochrankou do ÚVN a namířil si to přímo na Kliniku otorinolaryngologie přednosty profesora Jaromíra Astla (53), vyhlášeného českého foniatra a operatéra rakoviny hrtanu Jiřího Pomeje(53).

„Byl mi povědomý a potom jsem v něm poznal Jaggera. Ochranka mi v tom bránila, já si ho ale musel natočit na mobil!“ svěřil se užaslý čtenář Blesku, který byl v nemocnici na vyšetření. A nebyl sám, kdo postřehl a natočil slavnou návštěvu ve špitálu. Proto Blesk ví, že Jagger strávil v areálu dvacet minut. Z toho byl devět minut u profesora Astla, což odpovídá běžnému obstřiku hlasivek. Nemocnici opouštěl zjevně spokojený a jejich zítřejší koncert není nijak ohrožen.

Věří Čechům

Slavný Mick má k českým lékařům důvěru. Už při posledním koncertě v Praze v roce 2003 potřeboval doktora. Nikoli pro sebe, ale svého syna. „Jezdil jsem tehdy jako lékař VIP service a byl jsem zavolán do hotelu Four Seasons k synovi Micka Jaggera. Vyšetřil jsem ho na pokoji, kde bydlel s přítelkyní. Měl drobnou infekci v krku, dal jsem mu léky. Starostlivý otec Mick mi potom osobně moc děkoval. Překvapilo mne, jak příjemný člověk je,“ řekl Blesku MUDr. Pavel Boček z FN Motol, který se i nadále stará o celebrity.

Apartmá za 56 290 Kč!

Soukromý speciál »Stounů« přiletěl ze Stuttgartu, kde v sobotu večer v rámci turné No Filter hráli, na Letiště Václava Havla v neděli odpoledne. Kapela se ubytovala v hotelu Augustin na Malé Straně, kde obsadila krom jiných pokojů i prezidentské apartmá za 2165 eur (v přepočtu 56 290 Kč) za noc. A samozřejmě, že na těchto 149 metrech čtverečních nocuje její lídr Mick Jagger.

Mick běhá na pásu, Keith s Ronem hrají kulečník

„Turné No Filter je pro nás výjimečné. Těšíme se moc na Prahu. Je pro nás vzrušující představit se zase v tomhle krásném městě, kde jsme dlouho nehráli,“ řekl Jagger, který si do Prahy opět přivezl běžecký pás. „Rolling Stones mají dodnes oddělené šatny. Každý se připravuje po svém. Keith Richards a Ron Wood před koncertem hrávají kulečník, Mick cvičí hlas a běhá, aby se dostal do formy,“ prozradil spolupořadatel pražského koncertu Serge Grimaux.

Kocáb: Zakázal si párty!

Na mejdan do hotelu Hilton byl pozván také Michael Kocáb (63), jehož Pražský výběr si teď »Stouni« zvolili jako předskokana. „Mejdan jsem si zakázal. Až do koncertu mám teď naplánovanou každou minutu. Přiznávám, že mám po třiceti letech trému a zanešenou hlavu. Rolling Stones není kapela, to je celoplanetární instituce! A před ní obstát není žádná sranda, takže zkoušet, zkoušet a zkoušet,“ svěřil Blesku muzikant, který se skamarádil se »Stouny« už v roce 1990.

Tehdy byl pověřen prezidentem Havlem a kapelu provázel dvě hodiny po Pražském hradě. „Rolling Stones byli a jsou pro nás symbol svobody. Provázet je po Hradě a padesát minut před nimi hrát, je ale sakra rozdíl! Je to pro nás naprostý vrchol kariéry, že si nás vybrali pro Letňany,“ prohlásil Kocáb.

VIDEO: Mick Jagger musel do pražské nemocnice! Co se stalo?

Video
Video se připravuje ...

Mick Jagger musel do pražské nemocnice: Co se stalo? Čtenář Blesk.cz

Fotogalerie
7 fotografií