Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.07.2018 18:08 | Šport | Cyklistika | Tour de France
Video

Peter Sagan znovu bojoval o víťazstvo: Ďalšie skvelé umiestnenie pre slovenského tourminátora!

Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v 7. etape 105. ročníka Tour de France tretie miesto.

Triumfoval jazdec stajne Lotto NL Jumbo Dylan Groenewegen z Holandska, ktorý sa presadil v záverečnom špurte 231 km dlhej etapy, najdlhšej v tomto ročníku. Trať z Fougéres do Chartres zvládol v čase 5:43:42 h. Na druhom mieste skončil Kolumbijčan Fernando Gaviria z tímu Quick-Step Floors.

Na čele celkového poradia sa udržal Belgičan Greg van Avermaet z BMC so šesťsekundovým náskokom pred Britom Geraintom Thomasom zo Sky, tretí Američan Tejay Van Garderen (BMC) stráca osem sekúnd. Sagan je s mankom 2:45 min na 31. mieste. V boji o zelený dres má náskok na druhého Gaviriu 31 bodov.

Siedma etapa ponúkla rovinatý profil s predpokladaným špurtérskym záverom. O úniky nebola núdza už od začiatku. Najskôr to skúsili Yoann Offredo a Thomas Degand z tímu Wanty Groupe, ale onedlho sa vrátili do pelotónu. Po nich to skúsila desiatka v zložení Tony Gallopin, Oliver Naesen (obaja (AG2R La Mondiale), Edward Theuns (Sunweb), Simon Gerrans (BMC), Yves Lampaert (Quick Step), Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe), Julien Vermote (Dimension Data), Arthur Vichot (Groupama FDJ), Thomas De Gendt (Lotto Soudal) a Michaël Gogl (Trek Segafredo), ale ani im pelotón nedal šancu na dlhší únik. Tú chcel potom opäť využiť Offredo, ktorý to napokon riskol sám. Pre favoritov však nepredstavoval žiadnu hrozbu a v jednej chvíli mal náskok 9 minút. Na čele sa pohyboval až 100 kilometrov, ale hlavný balík zvyšoval výkon a 90 km pred cieľom Francúza opäť pohltil. Hneď potom prišiel ďalší sólo únik, postaral sa oň Laurent Pichon z tímu Fortuneo.

Pretekárov vzápätí čakala rýchlostná prémia, ktorá ponúkla súboj Fernanda Gaviriu a Petra Sagana. Kolumbijský reprezentant bol na nej najrýchlejší a získal 17 bodov do bodovacej súťaže, ale Sagan skončil tesne za ním. Pichon skončil svoju sólojazdu 37 km pred cieľom a čakalo sa na záverečný špurt. V ňom mal najviac síl Groenewegen. Sagan sa zavesil za zadné koleso Gaviriu, ale predstihnúť ho už nedokázal. "Zlepšoval som sa každým dňom, konečne mi to vyšlo. Chcem sa teraz sústrediť na ďalšie etapy," povedal víťaz pre TV stanicu Eurosport.

 

 Výsledky 7. etapy Fougéres - Chartres (231 km)
1. Dylan Groenewegen (Hol./Lotto NL Jumbo) 5:43:42 h, 2. Fernando Gaviria (Kol./Quick-Step Floors), 3. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe), 4. Arnaud Demare (Fra./FDJ Cycling Team), 5. Christophe Laporte (Fra./Solutions Credits), 6. John Degenkolb (Nem./Trek-Segafredo), 7. Daryl Impey (JAR/Mitchelton-Scott), 8. André Greipel (Nem./Lotto-Soudal), 9. Andrea Pasqualon (Tal./Wanty-Groupe), 10. Mark Cavendish (V.Brit./Dimension Data) - všetci čas ako víťaz
      
celkové poradie:
1. Greg van Avermaet (Belg./BMC) 28:19:25 h, 2. Geraint Thomas (V.Brit/Team Sky) +6 s, 3. Tejay Van Garderen (USA/BMC) +8, 4. Julian Alaphilippe (Fra./Quick-Step) +9, 5. Philippe Gilbert (Bel./Quick-Step) +15, 6. Bob Jungels (Lux./Quick-Step) +21, 7. Rigoberto Uran (Kol./Cannondale-Drapac) +48, 8. Alejandro Valverde (Špa./Movistar Team) +54, 9. Rafal Majka (Poľ./Bora-Hansgrohe) +55, 10. Jakob Fuglsang (Dán./Astana) +56, ... 31. SAGAN +2:45

bodovacia súťaž:
1. SAGAN 234 b, 2. Gaviria 203, 3. Alexander Kristoff (Nór./SAE Team Emirates) 105

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné