Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.07.2018 12:40 | Šport | Tenis

Wimbledonskí maratónci hrali 6 a pol hodiny: Isner prosíkal o tajbrejk, víťaz nevládal ani oslavovať

Po piatkovom maratónskom semifinále Wimbledonu medzi juhoafrickým tenistom Kevinom Andersonom a Američanom Johnom Isnerom zosilnelo volanie po tom, aby organizátori grandslamových turnajov zaviedli tajbrejk aj v piatom sete.

Zatiaľ k tomuto kroku pristúpili len na US Open, ale 6 a polhodinový zápas s výsledkom 26:24 v rozhodujúcom sete pre Andersona by mohol prispieť k zmene aj na zvyšných troch grandslamoch.

Názor samotných hráčov zhrnul Isner pri jednej z výmen strán v piatom sete, kedy sa pozrel s utrápeným výrazom na empajrovu arbíterku Máriu Čičakovou a poprosil: "Mohli by sme hrať tie-break, prosím?" Odpoveď samozrejme poznal. Stretnutie úplne vyčerpaných tenistov tak po šiestich hodinách a 34 minútach skončilo Anderson výhrou 7: 6, 6: 7, 6:7, 6:4, 26:24.

Kto čakal po dráme na centrálnom kurtu All England Clubu od víťaza výbuch nadšenia, musel byť sklamaný. Viditeľne unavený Juhoafričan nemal na oslavy ani pomyslenie. "Dúfam, že toto bude pre grandslamy signál k zmene. Snáď sa s tým dá niečo robiť, pretože na konci sa už fakt necítite dobre," povedal Anderson po postupe do svojho prvého wimbledonského finále.

 

Tridsaťdvaročný rodák z Johannesburgu navyše na londýnskej tráve zohral druhý dlhý zápas za sebou. Vo štvrťfinále prekvapujúco vyradil obhajcu titulu Rogera Federera po výsledku 13:11 v piatom sete a na kurte tak v dvoch dueloch strávil takmer 11 hodín. "Bolia ma nohy, sú opuchnuté a ako želé. Myslím, že tajbrejk by bol vhodný aj zo zdravotného hľadiska. Pretože byť tak dlho na ihrisku môže mať negatívny dopad na zdravie hráčov," uviedol Anderson.

"Osobne nevidím žiadnu pridanú hodnotu oproti US Open, kde sa tajbrejk v piatom sete hrá," pridal prvý juhoafrický finalista Wimbledonu po 97 rokoch. Podľa neho na súčasné pravidlo doplatili aj diváci, ktorí si zaplatili za dve semifinále. "A skoro videli len jedno," povedal Anderson.

Druhé semifinále medzi Novakom Djokovičom a svetovou jednotkou Rafaelom Nadalom zo Španielska začalo po maratóne s oneskorením a podľa predpokladov sa v piatok dohrať nestihlo. Duel bol kvôli bezpečnostným predpisom prerušený krátko po jedenástej hodine miestneho času za stavu 6:4, 3:6 a 7:6 pre srbského tenistu a dohraný bude dnes.

Anderson medzitým začal regeneráciu, aby sa dostal pre nedeľné finále do čo najlepšej kondície. "Má pred sebou ťažkú ​​úlohu," poznamenal jeho piatkový súper Isner, ktorý o dlhých dueloch vie svoje. V roku 2010 zohral v prvom kole Wimbledonu s Francúzom Nicolasom Mahutom najdlhší zápas histórie, ktorý vyhral po jedenástich hodinách hry 70:68 v piatom sete. Po trojdňovom stretnutí potom vysoký Američan prehral ďalší zápas za hodinu a štvrť.

S regeneráciou Juhoafričan začal hneď po zápase. "Okamžite som išiel do ľadového kúpeľa, potom som sa preťahoval. Ešte predtým som sa najedol. Bola to celkom výzva, pretože v takejto situácii fakt nemáte na jedlo ani pomyslenie, ale musíte sa nejako donútiť," opísal Anderson bezprostredné okamihy po skončení najdlhšieho wimbledonského semifinále v histórii.

Isté však je, že prekvapivý finalista bude mať na zotavenie pred nedeľňajším bojom o titul viac času ako Nadal či Djokovič, ktorí sa minimálne na jeden set vrátia na centrálny kurt dnes o 14:00. "Keď sa na nich pozerám, pohybujú sa ako gazely," poznamenal vyčerpaný Isner. "Ale ak bude Kevin servovať tak ako proti mne a mať tak vysokú úspešnosť podania, šancu mať určite bude," povzbudil Američan svojho premožiteľa.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť