Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dosáhli jsme na něco neskutečného, zářil po bronzu Hazard a naznačil odchod z Chelsea

Nebyla to zlatá, jak si na začátku turnaje přáli. Eden Hazard i přesto při přebírání bronzových medailí rozdával úsměvy na všechny strany. I v boji o bronz kapitán Belgie na hřišti zářil a gólem pomohl k triumfu 2:0 nad Anglií, který znamenal nejlepší umístění "rudých ďáblů" v historii šampionátů. Hvězdný útočník rovněž naznačil blížící se změnu působiště.

Belgičan Eden Hazard s bronzovou medailí z mistrovství světa
zdroj: REUTERS autor: Toru Hanai

Ač byl tým Belgie prošpikován na šampionátu v Rusku celou řadou hvězd, byl to právě sedmadvacetiletý křídelník Chelsea, který šel vidět nejvíce. Ukázalo se to také v boji o bronzové medaile, kde v 82. minutě využil jeden z rychlých útoků svého celku a dal Anglii rozhodující ránu.

Hazard tak mohl po závěrečném hvizdu jít pyšně v čele "rudých ďáblů", kteří z rukou šéfa FIFA Gianni Infantina přebrali bronzové medaile. "Moje pocity jsou výjimečné. Myslím, že jsme dosáhli něčeho neskutečného. Hrát o třetí místo není samozřejmě tak úžasné jako finále, ale můžeme být spokojení s tím, co jsme dokázali na hřišti i mimo ně. Učinili jsme belgický lid šťastným," řekl po zápase Hazard.

Belgie díky vítězství dosáhla na nejlepší umístění na šampionátech v historii. Až doposud bylo maximem evropského celku čtvrté místo z Mexika 1986, kde však ještě hrálo 24 celků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání o bronz Belgie - Anglie

Sám Hazard navíc vyrovnal výkon Jana Ceulemanse právě z roku 1986, když se podílel hned na sedmi gólech svého celku. Tři vstřelil a na čtyři přihrál. "Mistrovství světa bylo téměř perfektní, máme skvělý tým a budeme pracovat na své budoucnosti," popsal.

Skvělé výkony posunuly Hazarda mezi kandidáty na trofej pro nejlepšího hráče celého mistrovství světa. Belgická hvězda to ale neřeší. "Není pro mě důležité, zda ji dostanu. Tenhle tým mi umožnil vyvíjet se. Fotbal je týmový sport, nikdy jsem nehrál pro individuální trofeje. Pokud ji získám, budu šťastný, stejně tak, pokud ji neobdržím," konstatoval. 

Jeho hlavní konkurenti v boji o individuální trofej budou hrát až ve finále, kde na sebe narazí Francie a Chorvatsko. Hazard ale neví, jestli střetnutí uvidí. "Záleží to na mých dětech. Když se budou chtít dívat, tak se budu dívat taky. Ale ano, jakožto fotbalový fanoušek bych to rád sledoval," přiznal belgický střelec, jehož nyní hlavně čeká odpočinek před další náročnou sezonou.

V jakém dresu během ní Hazard bude nastupovat, to zůstává záhadou. V Chelsea má sice smlouvu ještě na další dva roky, jenže už dlouho se spekuluje o zájmu jiných celků a bývalý hráč francouzského Lille při rozhovoru po utkání naznačil, že možnost odchodu je hodně reálná.

"Po šesti skvělých letech v Chelsea je možná čas jít objevit něco nového. Můžu si samozřejmě říct, jestli chci odejít, nebo ne. Poslední slovo však má Chelsea a ta rozhodne, zda mě nechají jít," prozradil.

A kde by mohlo být jeho další působiště? Velmi nahlas se mluví o Realu Madrid, který hledá po odchodu Cristiana Ronalda novou hvězdu, a i sám Hazard, jemuž zájem španělského týmu vždy lichotil, tuto možnost přiživil. "Však vy víte, kam bych chtěl," dodal.

Fanoušci Chelsea a Realu by tak měli být na pozoru.

Zdroj
ČT sport, ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články