Tesla spustila online objednávky Modelu 3. V konfigurátoru začíná na 49 tisících dolarech

model3

Foto: Tesla

Tesla Model 3

0Zobrazit komentáře

Kalifornská automobilka Tesla, kterou vede podnikatel a vizionář Elon Musk, postupně napravuje problémy z první poloviny roku, související především s pomalou výrobou nového Modelu 3, a postupně zvyšuje tempo. Kromě toho, že v posledním uzavřeném čtvrtletí vyrobila přes 53 tisíc kusů elektromobilů, otevírá nově americkým zákazníkům online objednávky posledního Modelu 3, včetně konfigurátoru.

Dosud bylo možné Model 3 pouze rezervovat s tisícidolarovou zálohou a poté čekat, než se přiblíží datum výroby, při kterém se doplatila zbývající část a vyřešila finální konfigurace automobilu. Nyní lze automobil pohodlně nakonfigurovat online, tak jak jsou zákazníci zvyklí u Modelu S a Modelu X. Vybrané možnosti také zásadně ovlivňují datum doručení.

teslaconfig

Online konfigurátor interiéru Modelu 3 od Tesly

Zatímco aktuálně nejlevnější model, který začíná na 49 tisících dolarech (1,08 milionu Kč) s předním náhonem, černou barvou a interiérem, bez dodatečných prémiových funkcí, je možné obdržet již zhruba za měsíc, výroba automobilu v plné konfiguraci má trvat minimálně 3 měsíce. Nejvyšší konfigurace pak nabídne o 1,6 vteřiny lepší zrychlení, pohon všech kol, druhou barevnou variantu interiéru a všechny verze dodatečně také příplatkový Autopilot či plně autonomní systém řízení.

kiw

Přečtěte si takéPetra Vaškových z Kiwi.com: K letenkám přidáme také vlaky a autobusyPetra Vaškových z Kiwi.com: K letenkám přidáme také vlaky a autobusy

Po konfiguraci stačí složit depozit ve výši 2 500 dolarů (55 tisíc Kč) a počkat si na potvzení data doručení. I tak ovšem Tesla stále nenabízí slibovanou nejlevnější variantu automobilu, která se má prodávat za 35 tisíc dolarů, respektive 774 tisíc korun, a dost pravděpodobně ji nebude nabízet dalších 6 až 9 měsíců.

model3

Tesla má totiž před sebou více než 400 tisíc aktivních rezervací na Model 3 a aktuálně stíhá vyrábět pouze něco málo přes 5 tisíc kusů tohoto elektromobilu týdně. Američtí zákazníci se navíc bouří, protože potřebují stihnout finální platbu za svůj vůz a také jeho doručení do roku 2020, kdy přestane platit speciální daňová úleva ve výši až 7 500 dolarů, takže za auto zaplatí více. Spousta z nich tak místo čekání na nejlevnější Model 3 volí nákup starších Modelů S či elektromobilů jiných značek.

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym