Proti Vyškovu odehrál hodinu a nastoupil s kapitánskou páskou. „Na první zápas jsem se hodně těšil. Času není moc, ale věřím, že se hře rychle přizpůsobím a pomůžu Brnu,“ uvedl bývalý mládežnický reprezentant.

Před rokem vystřelil vítězství Zlínu v domácím poháru nad Opavou 1:0 a pomohl mu k postupu do Evropské ligy. Jenže v ní nasbíral jen několik minut a na podzim odehrál jen tři zápasy v nejvyšší soutěži. V lednu se stěhoval na hostování do Zlatých Moravců. „Neměl jsem moc zájem na Slovensku pokračovat. Ze začátku to vypadalo dobře, jenže postupně jsem asi ztratil důvěru a už to nebylo ono,“ pravil rodák z Otrokovic, jehož otec pochází z Angoly.

Brněnský blokař Jan Pražák
Na Azory. Brněnští volejbalisté chtějí exotického soupeře tentokrát porazit

Letní přípravu strávil ve Zlíně, kde mu končila smlouva. „Trenér mi říkal, že nikoho pouštět nechce, ale od vedení jsem měl náznaky, že se mnou nepočítá. Nechci být v klubu, který o mě nestojí. Čekal jsem, že dostanu víc příležitostí, už je to však historie,“ hlesl Bartolomeu, který za Fastav stihl 27 prvoligových utkání a dvakrát skóroval.

Se Zbrojovkou se pokusí o rychlý návrat mezi elitu. „Brno je samozřejmě klub, který patří do ligy. Pomýšlíme jen na nejvyšší cíle a jestli chceme hrát o postup, musíme šlapat každý zápas,“ doplnil záložník, jemuž se v Brně líbí. „Mám dobrý dojem z klubu i města,“ řekl.

Ilustrační foto: na snímku Jakub Kornfeil.
Kornfeil zopakoval nizozemskou stíhačku i v Německu. Abraham dojel bez bodu