Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

10. etapa: První Alpy. Peloton pojede do Grand-Bornand

Přichází Alpy a první velké výstupy ročníku 2018. Úvodní horská etapa se nedrží od začátku zpátky: po Col de la Croix Fry totiž hned následuje prémie hors catégorie na Montée du plateau des Glieres, kde se poslední kilometry pojedou podobně jako na Colle delle Finestre po šotolině. Přímý přenos sledujte od 13:00 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Stanislav Kozubek.

Profil 10. etapy Tour de France 2018
zdroj: ProCyclingStats.com

To ale ještě nebude vše. V posledních čtyřiceti kilometrech před cílovým Le Grand-Bornand totiž dojde ještě na dva výstupy s hodnocením první kategorie, tedy Col de Romme a Col de la Colombiere. Desátý den závodu tak sice nebude tolik náročný jako dvě nadcházející etapy, i tak by ale měl dát jezdcům zabrat.

Půjde o první horský test pro velké favority. Z těch jsou na tom zatím nejhůře Dan Martin, který na Tour pokračuje řádně potlučený po nepříjemném pádu, a Nairo Quintana. Kolumbijský jezdec chce ještě vylepšit svá dvě druhá místa z Tour de France (2013, 2015), na hlavní soupeře ale ztrácí přes minutu.

Greg van Avermaet doufá, že nejde o jeho poslední den ve žlutém. Desátá etapa není extra náročná, ovšem pro belgického klasikáře bude složité zachytit nástup nejrychlejších vrchařů. V případě, že se držitel žlutého dresu bude měnit, je předním kandidátem Geraint Thomas. Velšan má totiž nejlepší pozici ze všech favoritů. Na Van Avermaeta ztrácí 43 sekund.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články