Apple při příležitosti Světového dne emoji proměnil své vedení v kreslené postavičky

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

apple-mm1
0Zobrazit komentáře

Emoji a Apple, to jde v posledních letech velmi dobře dohromady. Kalifornský gigant si uvědomuje, jak populární je komunikovat přes různé smajlíky a sám nyní velmi vtipně zareagoval na Světový den emoji, který je neoficiálním dnem všem smajlíků, připadající na 17. července. Nejvyšší vedení Applu se tak na firemním webu proměnilo v Memoji.

Už před rokem Apple představil Animoji, animované emoji, s nimiž je možné hýbat a ovládat je pomocí přední kamery v iPhonu X. Ta snímá obličej a převádí veškeré pohyby a mimiku právě na Animoji. Letos Apple šel ještě dál a ukázal Memoji, díky kterým si lze vytvořit vlastní animovanou postavičku.

apple-leadership-memoji

Právě Memoji nyní Apple při příležitosti Světového dne emoji využil a všem nejvyšším manažerům na svém webu vytvořil animovaného avatara v Memoji, jež jsou dostupné v připravovaném iOS 12 na iPhonech X. Animovaní jsou tak úplně všichni. Od výkonného ředitele Tima Cooka, přes šéfku retailu Angelu Ahrendtsovou, až po šéfa designu Jonyho Ive. Ten se přitom ani na Memoji nesměje.

kiw

Přečtěte si takéPetra Vaškových z Kiwi.com: K letenkám přidáme také vlaky a autobusyPetra Vaškových z Kiwi.com: K letenkám přidáme také vlaky a autobusy

Když srovnáte opravdovou podobu manažerů Applu (stránka vedení bez Memoji v archivu zde) s ručně vytvořenými Memoji, zjistíte, že jde často o opravdu věrné animované napodobeniny. To proto, že Apple umožňuje při tvorbě vlastní postavičky vybírat barvu kůže, vlasů, očí, účes, řasy, nos a také pihy, vousy a další doplňky.

Nová sada smajlíků

V souvislosti se Světovým dnem emoji Apple také ukázal několik nových emoji, které letos přidá do svých operačních systémů. Půjde celkem o více než 70 nových smajlíků, jež u lidí přinesou kudrnaté vlasy či plešaté pány i dámy, nového párty smajlíka i superhrdiny a také tradičně nová zvířata a jídlo.

new-emoji

Diskuze (0)

Novinka

Anonym