Od příštího roku bude novým titulárním sponzorem Yamahy Monster

Od příštího roku bude novým titulárním sponzorem Yamahy Monster

Dosud byl hlavním sponzorem tovární Yamahy Movistar. To se ovšem od příštího roku změní. Novým hlavním sponzorem bude Monster Energy.

Dosud jsme byli zvyklí vídat na strojích tovární Yamahy velké logo Movistaru, který je hlavním sponzorem týmu. Monster je aktuálně hlavním sponzorem satelitního týmu Yamahy – Tech 3.

Tým Tech 3 bude ovšem příští rok využívat stroje KTM, Yamahu tedy opouští a vzhledem k tomu, že KTM je hodně spojena s Red Bullem, nedalo se očekávat, že by tým dále spolupracoval s (pro Red Bull) konkurenčním Monsterem.

Jak Yamaha již oficiálně potvrdila, firma Monster Energy se stane od roku 2019 titulárním sponzorem tovární Yamahy. Kromě titulárního sponzora se změní i název týmu. Tým tovární Yamahy od příštího roku ponese název Monster Energy Yamaha MotoGP Team.

Jezdci tovární Yamahy – Valentino Rossi a Maverick Viňales – již s Monsterem spolupracují. Od příštího roku budou ovšem mít v designu tohoto sponzora vyvedený celý motocykl i kombinézy.

Yamaha nespolupracuje s Monsterem pouze v MotoGP, ale i v jiných disciplínách - například: Monster Energy Supercross, AMA Motocross, MotoAmerica SuperBike & SuperSport, FIM Motocross World Championship a Suzuka 8 Hours. Díky víceleté smlouvě mezi továrním týmem Yamahy v MotoGP a Monsterem se tak tato široká spolupráce posune na ještě vyšší úroveň.

Zdroj a foto: Yamaha

Doporučujeme

Články odjinud